mat mode och livet enligt bella

Alla inlägg under februari 2010

Av Izabella - 12 februari 2010 19:14


Linnéa titta vad jag har hittat!


  


Finns på både Ö&B och Rusta (tror jag). Kostar 12kr.

Lite för söt, slår inte de vanliga nougatkuberna, men underbar konsistens!

Ska testa de chokladöverdragna nästa gång, såg att de fanns. 

    

Av Izabella - 12 februari 2010 19:04


Visst hade det säkert blivit kul att förfesta, men magen är helt uppsvullen och tjorvar, så det är bra om jag i alla fall lyckas ta mig till Cleo. Vill att den ska vara som vanlig, den här tiden i månanden är den nästan alltid jäääättetjorvig och bara normal på morgonen...


    

Haha den här outfiten kan jag ju glömma (skulle aldrig ha den ändå) ;)



Av Izabella - 12 februari 2010 10:41


Men se på mig. Har en del att fixa här i huset (lägenheten), men jag fördriver tiden på bloggar. "Ska bara kolla den här sidan också..." håller jag på. Tror det är ett sätt för mig att slinka undan lite längre. Hatar att skjuta upp saker och gör det nästan aldrig, men ibland är det som om mitt undermedvetna försöker luras och få mig att slöa istället ;)


Ni undrar var jag köpte de otroligt billiga rosa leggingsen, och det var på lindex ska jag erkänna. De har en realåda där som man kan rota runt i, men det är ju långt ifrån säkert att de fortfarande finns kvar. Fast annars fanns det en massa annnat kul där också!



Ikväll blir det nog dans. Har lust att se Dirty dancing 2 igen,

Inte lika bra som 1:an som jag har dock, men den 

har jag sett oräkneliga gånger. *Älska dans!!


    

Av Izabella - 11 februari 2010 14:37


Nu har jag kommit hem från stan och hinnit baka lite fler av mina populära amerikanska hallon/vinbärsmuffins, dem går åt som smör i solsken här ska ni veta. Alla vill ju ha det när dem fikar, trots att det finns kladdkaka och bullar i frysen också. Fast det gör mig ingenting, jag har alltid sagt att "när jag har ett eget ställe ska det alltid finnas fika om någon kommer och hälsar på". Detta har lyckats hålla ganska bra hittils:)



På stan handlade jag nya skisspennor, mor&far hade lovat att jag skulle få köpa det och de skulle betala som julklapp tillsammans med blocket jag fick men det är först nu jag lyckades med det. Älskar att rita!

Sen så vet jag att jag har shoppingförbud, men råkade få med mig ett par rosa leggings också. Men jag har bestämt att eftersom de bara kostade 19 spänn (!) så gills det inte, hade lika gärna kunnat kirra toy för pengarna (dock känns det som om jag ändar reglerna varje gång jag råkar köpa något;). Tänkte ha dem på alla hjärtans dag. Lite hemliga saker köpte jag också, det var ju därför jag for egentligen.


Och snart är det helg! Skönt...Verkar som om det blir Cleo imorgon för mig, Gabbi fyller år. Hoppas bara att magen håller sig lugn, blir bara värre och värre med mens ju äldre jag blir. 

På lördag tror jag att det blir Anton och jag ensamma och film (tvärt emot vad man kan tro, så är det mer och mer sällan det händer). Om vi inte kommer på något annat förstås, på söndagen är det ju självklart bara vi<3

Tänk att det är ett år sedan sist. Jag minns precis hur det var. Fick ett par superfina <3-örhängen av älskling.


Nu ska jag fixa undan lite här, sedan är det inte länge tills min andra hälft kommer hem och då ska vi bara slänga i oss mat och bege oss till Kyrkbyn för en efterlängtad BASTU - Något av det bästa som finns.


Längtar till sommaren och att springa naken från bastun och doppa sig.

Kram!










  

Av Izabella - 11 februari 2010 09:39



Den är liksom så många andra av hans låtar, så sjukt bra.

Melissa Horn förhöjer även låten enormt.

Gud vilken periodare jag är, lyssnar oftast på en typ av musik/en artist flera dagar eller veckor i rad, innan jag byter till en annan inom min breda musiksmak. Kanske beror det på humör.


 

 

Av Izabella - 10 februari 2010 21:31


Idag har jag tvättat två mattor, varit till storheden och Ö&B där jag införskaffade en form till cheescake som jag sedan fick ihop, trots att vi inte har någon elvisp (kanske blev den misslyckad, om inte annat för lös. När man vispar äggvitorna måste de bli ett bra skum, sådär så man kan vända skålen upp&ner men detta åstakom jag inte för hand). Hursomhelst är det för att Antons mor & far inte smakat denna gudars efterrätt, hur är det möjligt? Den är världens popluläraste! och nästan godaste också (utom kladdkaka, som jag också åt idag som en tröst för cheescaken är för häftig för min mage;)



Fast det hjälpte inte att försöka stå emot så mycket jag kunde. Har aldrig förr låtit bli det så mycket - Slickade på sin höjd av slickepotten när jag gjort smeten och detta i kombination med mens räckte för att knäcka min mage totalt ikväll.

Har krampat som om jag skulle druckit mjölk. Otroligt att jag överlevde att ha såhär minst 1-2 gång/vecka. Man blir fort bortskämd:)

Var alltså tvungen att ställa in kvällens planer vilka var att gå långprommis med Linnéa, eller en kort skulle det förresten bli och köpa te och sedan se film hos dem. Synd, hade haft lust med det... Erik hade tydligen gjort kladdkaka också så TUR att jag redan käkat det idag två gånger, annars hade tanken på att missa detta varit förödande :P


Istället har jag legat däckad, inte kunnat stå upp ens och haft Anton att langa mig diverse tabletter och samarin. Fram tills för ett tag sedan då jag blev bättre och tvingade honom att göra ett test i senaste veckorevyn haha.

Hur bra känner ni varandra egentligen? där man skulle svara på massa frågor om varandra o sedan räkna poäng för att se hur mkt man visste.

Ganska kul, fast ville slå till honom där ett tag, när han skulle skämta till svaren om mig, tex:

Din partners träningsskor användes senast...

- Länge sen sist, märks på hennes röv.

 

;ooo Han vet precis vad som behövs för att reta mig som mest den jäveln ;O ;)



Vi fick ju som väntat typ högsta poäng "Vad vet ni inte om varandra?"osv. Inte många fel svar där. Åså har vi inte ens kännt varandra i två år. Det är nog ett gott tecken. Fast hur kommer det då att vara när vi är typ 45? Svar: Vi kommer att vara dödligt less på varandra tror jag haha!


God natt.


  

Av Izabella - 9 februari 2010 16:27


Hade ingen lust att följa några som helst restriktioner när jag lagade mat idag, vilket ledde till denna totalt improviserade kycklinggryta. God om du gillar indiskt:)


3-4 port


2 stora kycklingfilér

3 Ananasringar

1/2-1 Gul lök

1 stor paprika, röd

1 Kycklingbuljongtärning

1 pkt Imat (sojagrädde)

Olja

Curry, salt, peppar

+

ca 3 dl hel bulgur från Druvan. Servera tex. färsk spenat till.


Låt kycklingfiléerna tina om de är frysta, skär dem i lagom bitar.


Sätt en kastrull att koka med vatten och salt och lägg i bulgurn när det kokar. Låt koka på svag värme under lock i ca 12 min.


Hetta upp en stekgryta som du häller olja i. Lägg i kycklingen och låt den bli vit innan du lägger i löken som du hackat. Salta, peppra och strö över curry. Var noga med att röra om.


Dela paprikan och ananasen i lagom stora bitar. Lägg i detta när löken och kycklingen fått brynas ett tag. Låt detta puttra på ett tag innan du häller på sojagrädden. Rör om ordentligt och tillsätt buljong, lite vatten och mer curry (efter smak). Låt det bubbla på medelhög värme tills buljongtärningen lösts upp. Sänk sedan värmen och låt det bara skjuda ett tag.


Servera med bulgurn och gärna sköljda färska spenatblad. 


Ät!


  



Av Izabella - 9 februari 2010 10:41

Detta spelar jag nu medan tvättan snurrar därnere, börjar komma ikapp lite nu. Senare ska jag ta en promenad till Kvantum och ikväll lagar jag kycklinggryta med curry och bulgur.



 


  

Presentation


Välkommen! Izabella heter jag och bor uppe i det isande vackra norrland med min sambo och katt. Bland klädaffärer och matlagning drömmer jag om framtiden, samtidigt som jag försöker att njuta av livet som det är just nu!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kläder och annat kul

RSS

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards