mat mode och livet enligt bella

Alla inlägg under februari 2010

Av Izabella - 21 februari 2010 11:06

Kan det inte bli liiite varmare?   


Jag trodde ju att det hade vänt och jag skulle bli frisk, men har SVINONT i halsen igen. Har fått jättejobbigt på kvällen i några dar nu (igår var värst) och vaknar på natten av att jag knappt kan andas. Nu har jag dessutom ont på dan också, hosta osv. Så, har dragit slutsatsen att det är halsfluss i alla fall. Fajtades med det återkommande halva förra vintern och har inte velat inse att det är vad jag har/haft nu med. Suck.

Dock verkar det som om det är orsakat av virus och kommer därmed att försvinna av sig själv utan att jag behöver ta pencillin. Är också glad att jag inte har feber/illamående längre :) 


Igår var jag och Ante (skulle bara prova hur det är att kalla honom det) och handlade, sedan på kvällen käkade vi hos hans familj, och jag tog med den där cheescaken som inte har blivit äten då jag har varit sjuk så länge. Det var trevligt, även om jag hade svårt att prata och försörde halsen mer genom att göra det.

Idag ska vi till kyrkbyn för jag har önskat mig pappas lasagne och fruktsallad till efterrätt. Han är så snäll min far!

Promenaden med Linnéa måste jag såklart ställa in.


  


Av Izabella - 18 februari 2010 17:14


Hittade just en jättebra sida om man vill ha utlänska recept på mat med lite sting i, allt med något från Santa Maria (de som gör tacosgrejer).

Jag själv tänkt prova mig fram till någon slags kyckligwraps nästa vecka och hittade massor av inspiration här.


Hursomhelst, nu när vi är lite friskare och orkar laga mat igen, blir det laxfilé med hasselbackspotatis till middag. Det har vänt nu :)


  

Av Izabella - 17 februari 2010 12:40

Nu när jag har mått illa och knappt käkat på ett par dar, får jag massa matfantasier, det är helt sjukt vad stor del mat har i mitt liv...


1. Semla såklart!  will not miss it for the world

 


2. Vitlöksbröd. Från Waldorf eller Baan thai, ojoj det vattnas i munnen.



3. Grillad kyckling, gärna i någon sallad.



4. French hot dog

Nej jag förstår det inte ens själv.


5. Tacos, fast det skulle finnas med oavsett när jag gjorde listan (addicted)


Konstigt nog suktar jag inte så mycket efter pizza nu. Jag kanske är botad från min nya last? haha.


Kram på er alla som förhoppningsvis kan äta utan att må illa :)


  




Av Izabella - 17 februari 2010 12:29

Det är då de riktiga intressena kommer fram. Nä men jag köpte nya skisspennor för ett tag sedan och har åstakommit några halvbra skapelser igår, här är två av dem:


     

                            Vi såg den filmen i söndags :P 

                            

En gammal, bara för att jag gillar honom      Mitt block, pennor,  "lerasudd",pennvässare och sån där skiss-suddare (fick av John! mkt bra).

 

  

Av Izabella - 16 februari 2010 15:38


Såg just att jag fastnat på bild på Cleo förra fredagen med Em. Suck haha :P

Om den här dagen är som igår får jag passa på att göra saker nu på dan när jag är pigg, har ont i nacke och rygg av allt sängliggande så har suttit och ritat istället.

Vid två-tiden kom min Anton hem från jobbet för att han mådde dåligt, vi får väll se vad detta leder till. Jag har i alla fall inte varit så febrig idag, utan mest mått illa och haft ont i halsen. Avslagen cola och lakrits verkar hjälpa lite. Jag som ville ha semla! men äter jag det kommer jag spy, vet ni hur länge efter fettisdag de brukar säljas? Hoppas jag hinner..


Min dröm


Den här hösten och vintern har ju varit helt knäpp, alla har vart sjuka om vart annat hela tiden.. Vad är det som händer?

  


Av Izabella - 16 februari 2010 10:15

Sjuk.

Det är därför jag inte har orkat skriva. Söndagen skulle ju vara en helt genommysig dag men istället fick jag ont i huvudet, feber och feberfrossa. Med det ont i rygg, ben och andra leder.

Illamående kom på måndagen, ont i halsen och you name it. Den mesta delen av tiden spenderas i sängen. Så är läget!


  

Av Izabella - 13 februari 2010 22:48


Fredag och Lördag. En bra helg såhär långt.

Jag tog mig ut på förfest i alla fall i stan, jag och Emmi kom tillsammans och där var redan Gabbi, Angelica, Fanny, Amanda, Emmis lillasyrra Ellie och en massa andra mer eller mindre nyktra trevliga människor. Senare blev det Cleo och massor av dans och folk. Måste säga att jag faktiskt lyckades ha väldigt kul där ett tag, trots min mage och lite andra grejer. Huvudsaken var i alla fall att Gabbi hade kul och det tror jag hon hade :)


Idag vaknade jag med en bra mage men med värdens huvudvärk.

Kände mig seg som en valross och det bara dunkade i huvudet. Ändå tog vi oss upp innan 10. Planen var en dag på varsitt håll för mig och A. Efter frukost for han till deras stuga för att hjälpa till med snöskottning och senare till Kallkällan för pokerkväll. Jag själv gjorde mig iordning i lugn och ro för att sedan promenera till Ahlsell.

Hela stora familjen var där och jobbade idag med städning av kök osv. HerreGud vad skitigt!

Men jobbet gav mer än vanlig lön..

Hittade en massa gamla porslin av dyr svensk design som jag fick för att de var udda, samt vinglas, wiskeyglas och massa annat.

Till lunch beställde Roland sushi till alla på firmans räkning innan röjningen fortsatte. När vi var klara skulle "de vuxna" basta och fixa sig för att gå ut och äta middag. Jag hade fortfarande ont i hunvudet och funderade på att gå hem men gick till vilrummet och sov typ två timmar istället. Det och treo + 2 panodil + 2 kaffe gjorde att jag kände mig nog pigg för att följa med och det slutade med att hela stora familjen var samlad runt ett bord på Waldorf och käkade lyxmiddag med fina förrätter, himmelska huvudrätter och söta efterrätter (dock går det inte att beskriva hur mätt jag är nu).


Smakade dessutom både Cosmopolitan som jag alltid velat smaka (ja, dem har den i SexandtheCity). GOD!!!

...och fick en ny cider som favorit. Kiviks Äpple. Eller den är egentligen ingen cider utan mer som ett äppelvin, inget socker och 72% äpplen. Mums!


Det lönar sig alltså att jobba på en lördag ;)



Nu kom jag precis hem och är helt slut efter denna härliga men lite jobbiga helg hittils. Tur att det är alla hjärtans dag imorgon, då ska vi bara vara vi jag och Anton, äta på kebebhuset, se film och ta det lungt. Tror det kommer att bli hur bra som helst. Kram!


  

Av Izabella - 12 februari 2010 19:53

Vad stor min lilla flicka har blivit...

     

Gammal gymnasiebild på fina, naturliga och genomsvenska Gabriella.


     

Länge sen, men fortfarande gör hon såna här ursköna Gabbi-miner;)

 

Idag finns hon att beskåda på Cleo, ursnygg i en ny outfit! (som jag o Angi tar åt oss lite ära för), fast det är Gabbsan som gör den snygg! Hon vet det bara inte själv.

 

  

Presentation


Välkommen! Izabella heter jag och bor uppe i det isande vackra norrland med min sambo och katt. Bland klädaffärer och matlagning drömmer jag om framtiden, samtidigt som jag försöker att njuta av livet som det är just nu!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kläder och annat kul

RSS

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards