Direktlänk till inlägg 9 februari 2010
Hade ingen lust att följa några som helst restriktioner när jag lagade mat idag, vilket ledde till denna totalt improviserade kycklinggryta. God om du gillar indiskt:)
3-4 port
2 stora kycklingfilér
3 Ananasringar
1/2-1 Gul lök
1 stor paprika, röd
1 Kycklingbuljongtärning
1 pkt Imat (sojagrädde)
Olja
Curry, salt, peppar
+
ca 3 dl hel bulgur från Druvan. Servera tex. färsk spenat till.
Låt kycklingfiléerna tina om de är frysta, skär dem i lagom bitar.
Sätt en kastrull att koka med vatten och salt och lägg i bulgurn när det kokar. Låt koka på svag värme under lock i ca 12 min.
Hetta upp en stekgryta som du häller olja i. Lägg i kycklingen och låt den bli vit innan du lägger i löken som du hackat. Salta, peppra och strö över curry. Var noga med att röra om.
Dela paprikan och ananasen i lagom stora bitar. Lägg i detta när löken och kycklingen fått brynas ett tag. Låt detta puttra på ett tag innan du häller på sojagrädden. Rör om ordentligt och tillsätt buljong, lite vatten och mer curry (efter smak). Låt det bubbla på medelhög värme tills buljongtärningen lösts upp. Sänk sedan värmen och låt det bara skjuda ett tag.
Servera med bulgurn och gärna sköljda färska spenatblad.
Ät!
Hej vad gör ni idag? Här har vi en stanna-inne-hela-dagen-dag vilket är givet efter igår. Vi tänker beställa pizza och bara ta det lugnt. Kaffe och DH betyder det för mig ;) Jag har i alla fall tittat runt på klädsidorna som valigt, här är ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
|||
15 |
16 | 17 | 18 | 19 |
20 |
21 | |||
22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 | |||
|