mat mode och livet enligt bella

Alla inlägg under mars 2010

Av Izabella - 19 mars 2010 09:00


 

Hela livet har jag vetat vem du är


Inte långt ifrån två år har jag känt dig på riktigt


I kanske ett och ett halvt år har jag fått vara den närmast ditt hjärta


Inget av det här är någon lång tid, eller särskilt anmärkningsvärt på något sätt. Men det bryr jag mig inte om. Jag älskar dig mer än jag kan förklara eller ens försöka mig på att visa dig. För kärlek mäts inte i antal år tillsammans, barn eller gemensamma resor eller vänner. Inte i ett nyrenoverat hus, presenter, pengar på kontot eller i karaten som en ring har.

Den kan inte mätas, och den syns inte. Den är här och nu, och bara känns. Det är därför man måste lita på varandra. Då kanske man inte behöver förklara lika noga.


  


Många gånger undrar jag vad en sådan som du gör med mig. Vad någon så smart, omtänksam och underbar människa gör med en sådan som jag. Du svarar: - Jag är med dig för att jag älskar dig. Så enkel, och så komplicerad är kärlek. Ett bättre svar finns nog inte, men om svaret ändras är det kanske dags att ställa en annan fråga.

Hoppas att det dröjer...


  

Av Izabella - 19 mars 2010 08:18


Detta äter jag för tillfället ofta som dagens första mål:


Havregrynsgröt med linfrö och torkade aprikoser. Man gör helt enkelt så att man tar en tallrik och häller i ca 1 dl havregryn, några tsk linfrö och lite aprikoser som man delat/klippt i bitar. På det lite salt och såklart drygt 2 dl vatten. In i mikron och klart! Ta sedan vilket tillbehör du vill till. Detta är perfekt om magen känns lite trög på morgonen.


Ett annat gröttips som annars alltid är standard för mig, är vanlig havregrynsgröt med skivade/tärnade eller rivna äpplen på med lite honung på toppen och kanel + ev.kardemumma (nyttiga kryddor).

Madel eller nötter är även lyx att toppa med.  


Efter gröten kokar jag te och äter en macka till det beståede av något gott mjukt eller hårt bröd med skivad avokado och lite salt på. Himmelriket! Ja, vad gäller frukosten så har i alla fall den fått fortsätta vara en nyttig del av mitt liv :)


Vad gäller te så är jag sedan några dagar väldigt inne på ett grönt Chaite som kommer från Friggs och är ekologiskt. Det är en liten brun förpackning i kubform med 12 tepåsar. Luktar pepparkaka och smakar mycket. Mums!


Testa Friggs te --->


Detta var vad jag är inne på just nu. Annars har jag länge varit sugen på att baka scones med marmelad och ost som en lyxig helgfrukost. Hoppas det blir snart...


  

  

Av Izabella - 18 mars 2010 21:32

Försöker titta lite på Bella&Tyra Show, men det är små störningar ibland.

Ändå ganska kul att se den. De pratade om dialekter i början, och tänk att så många stör sig på Bellas stockholmska. Haha, jag gjorde det också lite förut, men nu är det bara en av alla de saker jag faktiskt gillar med denna tjej som bara fortsätter att imponera.


Den här Bella har i alla fall tillbringad dagen på isen i stan och promenerat hur mycket som helst. Friluftsdag! Sedan träffade jag Linnéa på Roasters när det hade börjat likna en mindre snöstorm. GE MIG VÅR!!!

Vi drack varsin capuccino och pratade i en timma innan vi begav oss ut i snöyran och fyndade lite på Gina. 

Fast man kan njuta av vintern så länge den varar...Det är härligt att mysa på kvällen om man har haft en aktiv dag i övrigt. Träningsvärk i magen från pilates igår gör det inte sämre.

Har tillbringat kvällen med tända ljus, mysstrumporna på, digestivekex, grönt Chaité, Halv åtta hos mig + massa andra program och Eclipse i pauserna. Kändes hur bra som helst. Det har varit lite tjorv med lägenheten på senaste så då uppskattar man de sköna hemmastunderna ännu mer. 

Nu är det dags för refräng. Ha det bra fowks!


        

Av Izabella - 18 mars 2010 16:40

Blev utmanad av Emma att skriva 7 sanningar om mig själv, haha. Din skitunge! Hur ska det här gå? Jaja, jag börjar väll då:


1. Jag är ett hälsofreak anser många, och beundrar mig för det. Så var det...förut. Sanningen är numera aningen sämre då även jag har ramlat i söt-träsket och typ varje dag äter något sött / choklad. Lat har jag också blivit och yoga - det vet jag knappt vad det är längre.


2. Jag har världens PMS, blir en riktig bitch då och då och är inte alls så lugn som jag normalt uppfatttas.


3. Jag älskar att vara ensam och kan vara ganska knäpp när ingen ser mig. Skåpäter mat/sött på konstiga tider, går omkring i sunkkläder, spelar HÖG musik. När jag inte varit ensam på ett tag kan jag dra en vit lögn att det är ngt jag måste göra och sedan bara gå hem och "uggla".


4. Jag har dålig självkänsla, ett spår från när jag var yngre och fick gå till läkaren för att jag inte följde tillväxtkurvan. Hittar alltid nya "fel", och tror det inte när någon säger att jag ser bra ut. Det är bl.a därför jag älskar att modella.


5. Jag hatar att känna mig skitig och har jag inte tillgång till en dusch på en gång när den känslan dyker upp, blir jag irriterad.


6. Jag har länge haft tvångstankar, men är nästan "botad" nu. En som hänger sig kvar är dock att jag måste vrida kranen till mittenläget när jag spolat vatten, den får alltså inte vara mer på varmt eller kallt.


7. Jag är övertygad om att jag kommer att dö ung och tänker varje dag på människor som har det sämre än mig, varför får just jag ha det såhär bra? (Men det kan vara bra för jag Är tacksam över mitt liv!)

 

Jag utmanar Linnéa och Tessa!


  

Av Izabella - 16 mars 2010 20:45


Barnen vill att jag ska vara deras lärare haha :D sötisar. Det fick jag också vara ett tag utan någon annan idag för de "riktiga" lärarna hade personalmöte. Var en välplanerad och välgenomförd lektion i påskens tema och innehöll både svenska, engelska och bild (förvånande förresten?) Är stolt hursomhelst ;) 


Sedan har Gabbi varit här och vi fixade kladdkaka med jordgubbs-tofuline glass. Gott men jag åt för mycket så nu mår jag illa. Alltså det här receptet är faktiskt för gott. 

Det blev en massa prat om hundar, länge sen men har haft så svårt att prata om sådant.. Nu är det däremot bättre och jag njuter av att snacka djur, tycker ju inte mindre om hundar än innan Lava precis :)


Nu väntar jag naturligtvis på...

  

Av Izabella - 15 mars 2010 17:15



    

Snö och en bästis, kan det bli bättre?


   Eller det är klart...om det finns pinnar!


  


Och mys när man kommer in :)


alt="" />

Här får man till och med öl vid bordet...

Men sommaren är väll ändå bäst? En riktig flatte ÄLSKAR vatten!


Bilderna kommer från Petras facebook.


Jag tvivlar inte på att hon har det bra hos Petra & co. Det värmer i hjärtat.

  

Av Izabella - 14 mars 2010 19:25


He said girl u better try to have fun
No matter what you'll do
But he's a fool
`Cause nothing compares
Nothing compares to you


Melodifestivalen igår med plockmat hos Maija och Rolle. Och Tessa såklart, som idag har blivit fjortis idag fick ett par fina örhängen och ett halsband i "Bella design";P av oss.


Det var otroligt god mat som min underbara moster lagat och alla andra härliga medlemmar i familjen gissade vem som skulle vinna i hela sveriges musiktävling. Mamma och pappa vann haha. Men inte var då jag och Anton som gissat på Manboy lessna för det, vår favorit vann ju :)

Så farligt var det heller inte - att bli tvingade att se festivalen. Eller hur, A?


Anna Bergendahl - så sjukt bra. Jag såg när hon sjöng Release me i idol, hur bra röst hon hade. Tänkte "hon kommer gå långt", så har hon nu vunnit melodifestivalen... 
Såklart höll jag en liten tumme för min Darin också, bara för att det var han ;) men tyckte inte att han hade den bästa låten.



Grattis bästa Tessa!

  


Av Izabella - 12 mars 2010 18:02

O mi GoD vilken dag igår. Nästan hela dagen sminkades det, väntades det, stylades det och fixades det. Åts på subway och klipptes det hår.

När man ser en visning som inte är så lång, mindre än en timma bortsett från pauser, så tänker man kanske inte på HUR mycket förberedelse det ligger bakom...


   Snodd från Fashion for Charity - Fler bilder finns här


Tänk dessutom på all nervositet som är inblandad - är MÄKTA imponerad över hetingarna Alexandra och Amanda som gick i undisar!

Alla andra gjorde också bra ifrån sig.

Fast även om de säger att jag var bra, vågar jag inte riktigt tro på det tills jag ser videon haha. Älskade mina kläder i alla fall, legginsen ska bli mina, och en liknande jacka - vare sig jag får leva på nudlar resten av året eller inte;)


Och överhuvudtaget är jag impad över hela grejen, att det faktiskt är ett projektarbete. Jannie och Annica - You go girls! 

Det kom in kanske 10.000 till Rädda barnen av de ca 200 åskådarna, det gör mig inte ett dugg att jag inte får något.

Man kan ju lungt säga att det var några trötta men snygga och duktiga modeller, filmteam, anornare, fixare, make-up artister mf som

kom hem på torsdagskvällen. Men så bra det gick! :D


Efter visningen samlade jag mig lite och hade eftersnack på klintbacken, jag och hela min familj som var där och "hejjade". Love U! 


Nu är jag hemma efter en hektisk dag på skolan, har lite ont i

huvudet och ska börja en välförtjänt fredagsmyskväll med älsklingen, vi har inte setts ordentligt på hela veckan så - Over and Out.

  

Presentation


Välkommen! Izabella heter jag och bor uppe i det isande vackra norrland med min sambo och katt. Bland klädaffärer och matlagning drömmer jag om framtiden, samtidigt som jag försöker att njuta av livet som det är just nu!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kläder och annat kul

RSS

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards