Direktlänk till inlägg 20 januari 2010
Eftersom vi har köttfärssås från förut i frysen, och båda är less på pasta tänkte jag använda det till en annan maträtt som jag gör ibland, detta ska jag alltså göra till middag (fast jag har redan färdig köttfärssås):
Köttfärsfyllda paprikor med ris
Laga köttfärssås med salt, peppar, krossade tomater, soja och lägg i lite vad du vill. Använd gärna majskorn eller körsbärstomater. Som lite extra krydda är det gott med sambal oelek eller sötsur sås.
Koka upp vatten med lite salt.
Dela så många paprikor som ni är personer som ska äta. Dela dem antingen på mitten så du får två halvor eller skär av "locket" som på en pumpa. Låt gärna skaftet/skälken vara kvar. Lägg i dem i vattnet och låt koka på ganska svag värme tills de är lite smått skrynkliga och varma. Då tar du ut dem och lägger i en ugnsform.
Nu kan du koka ris så det är klart när allt annat är det.
Fyll paprikorna med köttfärsröran så att dem blir överfulla.
Strö ost över och skjuts in i ugnen!
Vänta till osten smält och fått lite färg, då är dem klara!
Servera med riset och kanske en grönsallad med fetaost.
Detta är en enkel rätt som passar bra i vardagen och om man inte har så mycket grönsaker hemma eftersom man egentligen klarar sig på bara paprikan - en hel var är inte dumt! Den går dessutom att variera i oändlighet...
Fick idén att fylla paprikor från en kokbok för länge sedan och nu gör jag alltså min egen variant.
Hej vad gör ni idag? Här har vi en stanna-inne-hela-dagen-dag vilket är givet efter igår. Vi tänker beställa pizza och bara ta det lugnt. Kaffe och DH betyder det för mig ;) Jag har i alla fall tittat runt på klädsidorna som valigt, här är ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
|||
18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
|||
25 | 26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
31 | |||
|