mat mode och livet enligt bella

Alla inlägg under maj 2010

Av Izabella - 6 maj 2010 10:25

My love's a revolver
My sex is a killer
Do you wanna die happy?
Do you wanna die happy?

 

Mirror mirror on the wall
Who's the baddest of them all?

 

Sången som fastnade i allas huvuden efter catwalken.

Modevisningen var askul igår, diggar verkligen er alla tjejer som var med, och duktiga Isabell och Josef självkart. Det var verkilgen en heldag som vanligt med mycket väntan, fix och slams ända till visningen började. Den gick bra och alla säger att jag var jättebra igen, men det känns aldrig så själv. Vi ramlade inte av catwalken i alla fall ;D

Nu låter jag bilderna tala. Dessa kommer från Amanda Holmberg som var med och fotade hela dagen samt Anna Holm och andra.


Som vanligt kör jag på klickbara bilder! Dessa är både från sminket, bakcstage och visningen.

                                      

Älskade Jannies styling, hon förvandlades till Lady gaga ^^


Fler hittar ni här! och här!

Grattis Isabell till en bra visning och kollektion.

  

Av Izabella - 5 maj 2010 07:50

Är min sång idag :)

Frukosten avklarad!


Trodde inte jag skulle bli nervös, inte så här.. det är ju knappast första gången. Men vi klarar det, snyggtjejerna och jag!


     

Av Izabella - 4 maj 2010 13:55

Vi tänkte fara och snabbhandla idag och då tänkte jag köpa ingedienser till denna, brukar slänga ihop den då och då. Gott, nyttigt och enkelt! Ha gärna bröd till.

Sparrissoppa

Sparrissoppa är enkelt att slänga ihop och blir riktigt mild och god.

Sparrissoppa

Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Antal portioner:
Färdigt på: 25 min
Ingredienser

500 g grön sparris
5 st schalottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1 dl vittvin
salt
peppar

 

Gör så här

1. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.

2. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.

3. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.

4. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.


  

Av Izabella - 4 maj 2010 10:07

God morgon fowks!


Hoppas ni kommer att få en bra dag. Jag är superdupertrött idag men jag gick åtminstone upp vid nio, hatar när hela dagen "slösas bort" i sömnen.


Jag har flera drömmar som återkommer, kan faktiskt komma ihåg flera nuförtiden. Jag kanske har snott lite av Anton när det gäller det där med att komma ihåg. Jag brukade aldrig göra det förut men nu blir det oftare och oftare medan han som har fotografiskt minne och kan berätta en dröm/film som om han läste ur en bok, har lite torka på just drömfronten.


Anyway. Två av drömmarna som återskommer är:

 



- Jag jobbar som polis. När jag drömmer det så ofta får det mig att ibland fråga mig om jag verkligen skulle valt bort det yrket helt. 

Dessa har blivit vanligare nuförtiden vilket kommer från de där Johan Falk filmerna. I förrgår var jag med i GSI (vilket har hänt otaliga gånger). Denna gång hade jag Johan Falks roll fast jag var mig själv i alla fall. Jag var alltså Frank Wagners kontaktperson. Han trodde att jag var kär i honom, vilket jag lät honom tro. Även Anton och Arvid jobbade där bland övriga karaktärer i filmerna. I alla fall så var den här drömmen ännu mer ovanlig, för det slutade med att Frank svek oss alla, alltså han förrådde oss och valde droger och sitt kriminella gäng istället.

När jag fick veta det så lurade jag honom att jag skulle komma och krama honom bakifrån när han stod och diskade och istället så knivhögg jag honom till döds!!! :0 fatta?!

 


- Jag är gravid. Och det är sällan positiva drömmar. Antingen går något snett, jag eller barnet dör. Eller så är jag påväg att lämna Anton av någon anledning och får i samma veva reda på att jag är med barn. Just detta drömde jag förra veckan. Ångest!!!

Det är alltid lika härligt att vakna efter sådana drömmar.

 

Alltså jag lider verkligen med Angelica som alltid drömmer mardrömmar. Så var det för mig när jag var liten och jag ryser vid blotta tanken.


  


Av Izabella - 3 maj 2010 20:40

 Intuition rakhyvel

Glöm allt vad slöa hyvlar innebär

 

idag har jag rakat benen med en ny rakhyvel som jag beställt för att pröva. Den var toppen! Alltså det här låter helt skruvat, men kan bara inte sluta känna på mina vader!

Den är superbra! Efter bara ett enda drag överallt och sedan torkat dem har mina ben blivit superlena. Allt i ett. Annars har det varit vanliga rakhyvlar eller vax som jag kört på.


Här kan man beställa och testa. OBS! Kom bara ihåg att kolla så det inte är något som ni sedan måste avboka.


  

Av Izabella - 3 maj 2010 13:44


Nu har jag lyckats med att både ta mig hem och med att deklarera. Det är så väldigt enkelt när man väl gör det nu när mobilern och datorerna styr i samhället:) Stämde gjorde det och det verkar som om jag får ett oväntat tillskott på kontot framöver. Härligt!


Fasar lite inför visningen nedan, har värsta finnen som jag verkligen hoppas försvinner. Önska mig lycka till!


  


  

Av Izabella - 3 maj 2010 11:28


Hej! Är i kyrkbyn. Ensam. Jag vaknade på natten och kom fram till att jag inte deklarerat än. Mina lönespecer har jag inte ens hemma. Suck, det blev alltså att hoppa på bussen efter frukost och börja rota igenom pappas papper väl här, hela familjens post ligger tillsammans i en låda. Nu måste jag bara hem och jämföra samt ringa eller gå in på nätet.

Behöver jag säga att detta är en dag då jag inte känner mig så vuxen?


Senare har jag inte så mycket planerat utom det vanliga, men det är bra  - känner att jag behöver en till vilodag. Sliten är ju inte något man vill vara i någon högre grad när man ska visa upp sig för hela Luleå på onsdag...


  

Av Izabella - 2 maj 2010 16:17

  

  




Grattis Anton 21 år!!!

Jag älskar dig så det gör ont


Igår var en riktigt bra dag. Vi handlade, fixade och fixade mer.

Innan massor av folk kom. Anette, Kjell, Margith, Peter, Simon, Arvid, John och Felicia.


Middagen var ju tacos såklart och allt var trevligt. Vi hade laddat kylen med en massa dricka vilket uppskattades :) synd att vi inte kom ihåg att fixa alkoholfi öl till john bara.

Det blev en massa skratt och gamla historier. Ja, stämningen var på topp. Vilket inte är så kontigt då våra föräldrar känner varandra och hängde ihop som unga. Tänk om de hade varit främligar för varandra såhär på den första middagen vi bjuder på. Då hade det nog varit aningen tystare och tråkigare. 

Som jag sa igår "det är som om vi är 5 år före alla andra"

Fast så mycket matlust hade inte jag. Pripps Blå<3 slank ner fast konstigt nog desto mindre vin.


Efterrätten inleddes med sång (gud vad mycket starkare det är när så många sjunger) och sedan var det cheescake med jordgubbar, amerikanska muffins, kladdkaksmuffins med grädde och hallon. Bara att välja och vraka - eller ta allt. Som Arvid, han fick även en egen XL-kanelbulle som jag sparat. Haha den slank ner med en del av pappret tillochmed ;)


Nu är dock ganska trött efter den här veckan och efter att ha varit värdinna... Vi har också stätat undan allt och frossat i tacosen som är kvar. *heaven*. Nu har vi suttit vid dator/TV-spel.

Anton fick en Captain Morgan av mina päron som vi ska dricka senare. Det är nog min favoriter att beställa på krogen, C. M med Cola, is och Lime. När vi var och handlade köpte jag lime eftersom jag visste vad han skulle få, men han anade ingenting :P


Det var jättekonstigt ljus, inte ens Sajmons braiga kamera lyckades med några bra bilder. Jag vill inte heller visa alla här, men några suddisar får ni se:


  

          


Det var väldigt kul att de båda papporna hade rutiga pikéskjortor!


  



Presentation


Välkommen! Izabella heter jag och bor uppe i det isande vackra norrland med min sambo och katt. Bland klädaffärer och matlagning drömmer jag om framtiden, samtidigt som jag försöker att njuta av livet som det är just nu!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kläder och annat kul

RSS

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards