Direktlänk till inlägg 2 mars 2010
Det gjorde jag till middag idag, en av mina favoriter vad gäller sallader, man använder ingen skål utan gör det direkt i tallrikarna samt steker allt i en panna = lite disk.
Plus att det är supergott och mättande!
Ingredienserna är skrivna i tjockare stil.
Ta stora,lite djupa tallrikar/pastatallrikar som du lägger upp stora blad av färsk sköljd och torkad sallad, tex. Roman eller Crisp.
Stek bröd tex. franska eller annat "rostbröd" som du "tärnat" och skurit bort kanterna på i olivolja med hackad/pressad vitlök i + flingsalt och peppar. Rör om mycket och låt vara tills brödkrutongerna känns lagom kripiga. Lägg på papper så oljan rinner bort.
Torka av stekpannan och stek sedan bacon som du klippt i bitar så länge att de blir knaperstekta, ha inte för hög värme bara.
Torka åter igen av pannan och stek sedan kycklingfilé som du skurit i ganska rejäla men tunna bitar. Salta och peppra.
Nu är det dags att lägga upp allting. Skär ett äpple i tunna skivor och lägg dem på salladsbädden du redan har på tallriken. Sedan på med kycklingen, mest i mitten. Efter det stör du över bacon och till sist på med brödkrutongerna.
Även om det nu går att äta så är det ingen riktig ceasarsallad utan lite parmesanost och ceasardressing på toppen.
Hej vad gör ni idag? Här har vi en stanna-inne-hela-dagen-dag vilket är givet efter igår. Vi tänker beställa pizza och bara ta det lugnt. Kaffe och DH betyder det för mig ;) Jag har i alla fall tittat runt på klädsidorna som valigt, här är ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | |||
29 |
30 | 31 | |||||||
|