mat mode och livet enligt bella

Alla inlägg den 11 juli 2008

Av Izabella - 11 juli 2008 20:07

Nu har vi varit första dagen här och jag är förälskad. I de "vilda" djuren allstså, det är så fascinerande att gå omkring på djurparken, även om vi kanske inte haft det bästa vädret. Det är tur att det finns en dag till att gå för vi har inte hunnit med allt även fast vi for när dem öppnade.


Det var overkligt att bara se brunbjörnarna, såå stora! Det var en där som hela tiden höll på och showa för publiken med en leksaksboll och plask i vattnet, den älskade verkligen uppmärksamheten! ;P


När man sedan kom till relativt nybyggda "Tiger world" fick vi uppleva dem stora katterna på nära håll. Riktigt vackra och imponerande är dem. Dem låg nämligen och sov alldeles vid glaset. Det var nog den vackraste anläggningen av dem alla också, asiainspirerad.


Och sedan härliga "Marine world" :D


Jag skulle kunna ha årskort om jag bodde nära och gå hit och sitta bara vid shimpanserna hur länge som helst, dem är som förtrollande dessa människoliknande varelser. Love monkeys ;)


Enzo var söt också

Kan dock inte ha med några bilder nu, har inte sladden med mig :/


På tal om deras anläggningar, om man nu ska ha djur i fångenskap så kan jag inte tänka mig något bättre sätt att ha dem (utom att göra de redan så bigga inhägnaderna ännu större) . Att dem försöker ha så naturliga miljöer som möjligt för de olika djuren märks verkligen bland alla klippor, skogar och vattenfall. Det är bra att människorna inte har möjlighet att komma alltför nära också. En sak var ändå nästan otroligt, buren eller hagen till gibbonaporna, dem kunde ju helt enkelt bara klättra ut - men dem valde att stanna.


Säga vad man vill om djurparker, men kolmården är nog den bästa!

Av Izabella - 11 juli 2008 00:55

Nu har vi varit ett tag (ca 2 h) här på den tre-stjärninga campingen, ingen lyx precis, men det var det enda vi fick tag på - och jag kan säga att vi alla var glada i alla fall när bilen anlände på parkeringen efter alla dryga 14 timmar. Vi stannade självklart för mat men ingen var särskilt hungrig då man bara sitter.


Imorgon blir det kul, jag ska se på alla giraffer, vargar, sälar och självklart mina favvo - djur delfinerna och aporna. Speciellt "Enzo" är jag sugen på att få träffa, känd från animalplanet mm. (den första gorilla¨bebisen att födas i fångenskap). Han är visst två år nu.


Vi får se om det blir någon trip till Norrköping city på lördag kanske.


Rolle tog som tur med bärbara. Jag har varit så upptagen nu runt den 7, har seriöst inte haft tid att checka internet - och det är sommarlov.  Men 18 fyller man bara en gång i livet!!!


En numera 18-årig Izabella



Presentation


Välkommen! Izabella heter jag och bor uppe i det isande vackra norrland med min sambo och katt. Bland klädaffärer och matlagning drömmer jag om framtiden, samtidigt som jag försöker att njuta av livet som det är just nu!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kläder och annat kul

RSS

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards