Direktlänk till inlägg 12 augusti 2011
Antal portioner: 4
0.5 dl olja
1 st gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
0.5 msk spiskummin
1 msk Garam masala
0.5 tsk chiliflakes
Lite gurkmeja
2 st lagerblad
2 dl röda linser
2 l hönsbuljong
1 st lime, saften
Lite färsk koriander
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Foto: Ingvar Eriksson
Tips
Byt buljongtärningen mot en vegetarisk buljong om du vill ha en helt grön rätt.
Gör så här
1. Fräs lök och vitlök i olja någon minut utan att det tar färg.
2. Häll i kryddorna och fräs ytterligare 1 minut.
3. Häll i linser och hönsbuljong och låt puttra 30 minuter.
4. Smaka av med limejuice, salt och peppar.
5. Lägg ner plockad koriander innan servering.
Receptet lånat från:
Mitt tips: Servera med öl och någon typ av bröd. Tex brytbröd eller varma smörgåsar.
Hej vad gör ni idag? Här har vi en stanna-inne-hela-dagen-dag vilket är givet efter igår. Vi tänker beställa pizza och bara ta det lugnt. Kaffe och DH betyder det för mig ;) Jag har i alla fall tittat runt på klädsidorna som valigt, här är ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 |
9 |
10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 |
|||||||
|