mat mode och livet enligt bella

Direktlänk till inlägg 27 augusti 2008

intressant

Av Izabella - 27 augusti 2008 11:17

Jag är helt inne på blåbär just nu. Det är som angelica brukar säga, att hon ibland får ihållande sug efter ngt som hon då äter typ hela tiden tills det försvinner. Vi tror att det är för att kroppen då behöver ngt som det innehåller, typ som när man är gravid :)

(gabbi: med undantag från tex.choklad, cola osv. såklart ;)

eller det kan man ju låsssas, men här menar vi typ specifika saker.

Det är i alla fall ett bra "sug" jag drabbats av, såhär skriver Paulún om blåbär:

"Blåbär måste anses som kungen av bär. Både p g a dess tillgänglighet, smak och extrema innehåll av antioxidanter. De antioxidanter som finns i blåbär är skyddande mot många cancerformer och har mycket gynnsamma effekter på hjärnan. Blåbär kan faktiskt ses som ett motgift till demens och håller hjärnan ung. Dessutom skyddar de mot urinvägsinfektion tack vare dess naturliga antibakteriella ämnen som finns i bären. I djurförsök har blåbär dessutom visat sig kunna sänka blodtryck genom att de påverkar blodkärlen direkt på ett positivt sätt. Det bidrar till ett skydd mot hjärt-/kärlsjukdomar."


om ni inte vet vad antioxidanter är:

(skyddar oss mot sk. "fria radikaler" vi inte kan undkomma eftersom de uppkommer när vi andas och omsätter näringsämnen. Antiox. har en förmåga att avväpna de annars så skadliga fria radikalerna skyddas vi mot hjärt-/kärlsjukdomar, diabetes typ 2, många cancerformer och för tidigt åldrande)

Detta hittade jag också på paulús sida:

Ett sätt att mäta innehållet av antioxidanter är att mäta ORAC-värdet på maten. Det talar om hur mycket antioxidanter det finns i 100 gram livsmedel och skalan går från 60 för gurka till 4 460 för blåbär. Det krävs således över sju kilo gurka för att ge lika mycket antioxidanter som i 100 gram blåbär!

 
 
Minna

Minna

27 augusti 2008 11:53

svarta vinbär ska tydligen vara bättre än blåbär :P

http://synvinklar.blogspot.com

 
f

f

28 augusti 2008 09:41

skydda dig mot typ hjärtsjukdomar?Det lät inte bra att kroppen tkr att du har det ;p sweeetie

http://prism.bloggspace.se

 
mickis

mickis

29 augusti 2008 00:49

Under väntan på att S.A.S ska köra igång, så tänkte jag komma med lite nytt från Mickis Koncernen. Koncernen drar igång med en nyhet efter S.A.S Tävlingen, mer om detta kommer att komma på www.mickis.se.nu så håll er till godo, det var bara det jag skulle meddela, lycka till i tävlingen.
/ Mickis

http://www.metrobloggen.se/designhuset

 
mickis

mickis

31 augusti 2008 02:35

Hejsan!
Måndagen den 1:e september Kl:00:00 är du med i omröstningen i S.A.S Tävlingen. Gå in o kontrollera att länken till dig (i inlägget där omröstningen sker)verkligen fungerar.
Jag har lagt ut en "VOTE FOR ME" knapp som ni kan använda er av i er RÖSTNINGS KAMPANJ, det är bara att kopiera den till er blogg/hemsida.
Jag önskar er nu LYCKA TILL och hoppas att ni får många röster.
/Mickis

http://www.metrobloggen.se/designhuset

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Izabella - 27 november 2011 15:54


  Jag vill prova blogga på ett nytt ställe, och Devote tycker jag verkar bra om man vill skriva om mode. Därför får ni nu följa mig på:   http://bellasgarderob.devote.se/   Min gamla blogg kommer dock också att finnas kvar!          ...

Av Izabella - 27 november 2011 14:27


Förrsten hörrni, kom ihåg att tända första ljuset: Detta är från förra året men samma ljus tänds idag:)        ...

Av Izabella - 27 november 2011 14:03

  Hej vad gör ni idag? Här har vi en stanna-inne-hela-dagen-dag vilket är givet efter igår. Vi tänker beställa pizza och bara ta det lugnt. Kaffe och DH betyder det för mig ;)   Jag har i alla fall tittat runt på klädsidorna som valigt, här är ...

Av Izabella - 26 november 2011 22:22

         Topp Vila (som jag fått), leggins H&M, skor Dinsko, kofta Gina, Armband SNÖ och HMtrend, Örhängen Pieces.   ...

Av Izabella - 26 november 2011 20:55

                 Hej på er! Jag, flisan och Anton sitter här och väntar på att en liten sen middag ska bli klar. Vi pustar ut efter att hela kalaset har åkt hem. Alla dem bästa familjerna var här alltså min, "stora familjen", Antons och ha...

Presentation


Välkommen! Izabella heter jag och bor uppe i det isande vackra norrland med min sambo och katt. Bland klädaffärer och matlagning drömmer jag om framtiden, samtidigt som jag försöker att njuta av livet som det är just nu!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kläder och annat kul

RSS

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards