mat mode och livet enligt bella

Alla inlägg under januari 2011

Av Izabella - 21 januari 2011 13:22


Provar göra som andra bloggare:


          


Känner mig på gränsen till för söt ;)

Linne Cubus

Kofta Cubus

Kjol Gina

Strumpbyxor indiska

Armband Kapahl, Accent (massa olika)

Ring Glitter


     

Av Izabella - 21 januari 2011 10:28


Har en fundering, vad tycker ni?


        

Vet inte hur jag ska göra med mitt hår.


Låta det växa långt igen?

Klippa koooort igen?

Mörkt?

Lusare?

Svart?

Fortsätta med guld/röda inslag?


Gillar inte när det är typ halvkort, ska det vara så ska det vara. Riktigt än blir det nog inte frisören, men snart så..

     

Av Izabella - 21 januari 2011 08:22


Men godmorgon. hur hamnade vi här? denna vecka har verkligen gått i en rasande fart, hela januari gör det!

Det var meningen att denna dag skulle innehålla Bodypump, men jag tror det blir hemmapilates istället, det är ju trots allt fredag:)


Nu ska jag fixa:


Aldrig trodde jag att kaffe skulle smaka så gott som när jag är såhär trött.


Glad fredag på er!


  

Av Izabella - 20 januari 2011 20:28


Annars idag har jag sovit på förmiddagen (endast 1,5 h nattsömn så), städat, dammsugit, skurat, tagit bort granen och andra kvarvarande spår av julen (finally!!!), promenerat, så maten då. Tycker att det var godkänt.


För att slappna av tappade jag upp ett bad till mig och älskling med oljor, tända ljus omkring och öppnade en iskall killkenny. Helt klart dagens höjdpunkt! Ville aldrig gå upp...


Nu har jag suttit och knåpat på denna sida, då jag började fundera på vad jag egentligen har i bagaget för gymnasiebetyg. Både A och jag hade lyckats glömma en del så vi jämförde lite ;)

Vi är ganska jämnpresetrerade ändå, jag har ca 17 poäng och han 18. Här kan man räkna ut sina betygspoäng, är ju särskilt bra om man vill läsa vidare.


Måste säga att jag är stolt över min prestation i gymnasiet, 16 MVG fast jag hade oddsen mot mig, 11 VG. Endast 3 G (kemi, fysik, matte) Nöjd!

Är ju som de flesta vet bra på att klanka ner på mig själv, tidigare tänkte jag mest på hur "dåliga" vissa betyg var, haha! Vad jag hade glömt var istället hur bra de andra var.

 

Be proud of yourself!

KraM!

 

  



Av Izabella - 20 januari 2011 20:14

Hej:) Jag har lagat piroger idag:


  

Innan de åkte in i ungnen


  

Röran i dem

 

  

När de kom ut, inte superfina men goda!


Recept:

Fixa ihop valfri kötfärssås eller annat du vill ha i. Man behöver verkligen inte mycket. Jag gjorde vanlig köttfärssås fast med majs i.


Deg:

- 50 g smör

- 3 dl mjölk

- 1 pkt jäst

- 10 dl mjöl

3 ägg

- 2 krm salt


Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader.

Smula jästen i bunke och lös upp med degvätskan, i med 2 av äggen och salt.

Mjöl eftersom när du rör om. Knåda. Jäs 30 min.

Ugn 175


Forma runda bollar som du sedan trycker ut till plattor. på med ett par msk köttrör på ena kanten, vänd över andra (se bild). Tryck med gaffel. Pensla med ett ägg.


Ugn ca 20 min. Klart! avnjut tillsammans med sallad.


  

Av Izabella - 20 januari 2011 13:53


hejsan igen. Ja, det där var alltså ett impulsivt inlägg. Det jag egentligen ska göra är att städa och laga mat. Kanske ska jag börja med det?


Snart...

  

Puss!


  

Av Izabella - 20 januari 2011 13:32


Det pirrar i hela kroppen. Jag kan inte sova. Jag vill nu, Nu, NU! och helst igår.

När en ny idé föds hos en såndan här människa kan man inte stoppa henne. Jag blir envisare än envisast och okrossbar. Oövertalbar, oreseonerbar. Du kan inte stoppa mig, för jag har en ny idé. "Bella gå inte och skaffa en hund nu när du är så ung",  "du kanske ska gå gymnasiet i stan istället" "det är nog inte så lätt att ta körkort på en intensivkurs!" men Izabella, är du verkligen säker på att du ska fastna med en kille så tidigt i livet?"


Svaret, om jag ens lyssnar, är alltid Ja, ja, Ja. Självklart.

Sedan blir allt inte alltid som jag har tänkt mig. Hunden kanske pissade mitt på hela mig när jag sov, hon kanske inte kunde vara ensam i en lägenhet men var helt underbar ändå. Jag kanske ångrade mig varannan dag i gymnasiet och kämpade mig igenom veckorna men lärde mig en himla massa. Jag kanske var helt jävla kär och är det fortfarande.


Ibland fungerar det att vara som jag är. Ibland gör det det inte.

Men jag vet att jag måste prova, jag måste få göra mina egna misstag, annars kan jag ju inte veta. Eftersom jag också är en sådan som tänker alldeles för mycket (hur dessa två människor går ihop i samma människa, starka tankar, starka känslor, ni inser svårigheten?) så kan jag ofta få för mig att jag gjorde alldeles fel. Jag får ångest. Fast jag tror att jag skulle ha ännu mer ångest (och dessutom aldrig komma någon vart i livet) om jag inte lyssnade på mina impulser.


Det är bara mitt sätt att leva, och när åren går lär jag mig att hantera det.

Jag vet ju inte var jag hade varit om jag bara tänke efter hela tiden? Förmodligen inte där jag är idag. Och jag tycker om där jag är idag, jag har gjort en resa och växt igenom alla beslut jag har tagit, ingen katastrof har skett utan jag har helt enkelt fått känna att jag lever.


Alla borde kanske inte vara så impulsiva som jag är, eller envisa. Det kan vara bra att tänka på saker innan istället för efter och lyssna på råd. Vad jag däremot skulle rekommendera är att vara lite impulsiv, lyssna på vad du innerst inne vill. Som jag brukar säga så är vi inte märkta likt marmeladburkar med ett bäst-före datum, vi har ingen aning om när det är. Då är kanske det bästa att göra det man vill här och nu?


Ps. Jag kan inte berätta vad det är för idé jag fått nu, det får ni kanske se när den blir av.

  



Av Izabella - 20 januari 2011 00:03


Jag kan inte sova. Gissa vad jag gör?

Svaret är kläder kläder kläder. Kommer jag någonsin att bli less? Känns som om mitt intresse för mode och vad man har på sig bara blir större och större med åren. Var ska detta sluta? Hade varit kul att jobba med det, men jag bor nog i lite fel del av Sverige eller kanske världen. Jag är också för kort för att bli någon stor modell och kan inte sy så jag får nog hålla mig till shopping ;)


Bikbok:

Snygga jeans!

      

Att köpa till sommaren i annan färg:  

Denna var jag tvungen att gilla extra mycket för den heter Bella:

  


Det är ju förresten toppen att jag inte kan sova ikväll när imorgon är enda dagen  på veckan som jag ska upp tidigt, 05.40 Vi får väl se hur det går.


  

Presentation


Välkommen! Izabella heter jag och bor uppe i det isande vackra norrland med min sambo och katt. Bland klädaffärer och matlagning drömmer jag om framtiden, samtidigt som jag försöker att njuta av livet som det är just nu!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kläder och annat kul

RSS

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards