mat mode och livet enligt bella

Alla inlägg under oktober 2010

Av Izabella - 20 oktober 2010 11:21


Idag hade jag haft god lust med pump, men det blir nog träning senare istället. Nu ska jag försöka sätta mig med böckerna. Men först,

Igår var jag med emma en stund på kvällen. Vi bakade en jättegod kladdkaka med riktig mörk choklad, Lindt 70% för att vara exakt, jättebra blev den och Loka päron till det. Massor av uppdatering om vad som hänt den senaste tiden och livet i allmänhet. Senare blev det såklart att titta på Desperat och Coager town! Perfekt tisdagskväll. Annars är jag ganska upp och ner dessa dagar, fast jag inte ska ha mens eller något, vad är det för fel?

Ja, det är ingen tvekan om att jag är kvinna   


men när jag pratar med vänner så verkar det i alla fall inte som att jag är den enda "hormonstinna bitchen" haha ;) det är syyynd om oss tycker vi pojkar.


  

Av Izabella - 18 oktober 2010 11:32

Jag älskar verkligen hjärtan som halsband, det är lite av min grej. Har haft ett som faktiskt är från Gina tricot, minst varje vecka typ i flera år, så det börjar minst sagt bli lite nött. Därför sätter jag härmed upp dessa på önskelistan (ja jag tänker redan på jul), skulle bli överlycklig om jag fick något sådant. Båda från nelly.


My Heart Necklace SEK 479, Syster P - NELLY.COMRachel Necklace SEK 149, Ninety Nine - NELLY.COM

Båda finns i andra färger som också är superfina!


  



Av Izabella - 18 oktober 2010 11:17


Hej måndag!


Igår var det en till bra dag, fast den blev inte riktigt som planerat. Jag hade liksom överbokat på alla håll, fattar inte vad jag tänkte där riktigt hehe.

Hursomhelst, så slutade det med att jag och A for på vår vanliga morgonhandling, sedan var hemma en sväng och myste innan vi drog till stan en blixtvisit, sedan till Kjell,Anette och co, Therese fyllde nämligen 17 år!

När vi ätit tacos och fikat med dem så blev det hem, men då var det redan försent för filmkvällen som jag tänkte vara med på hos emmi :/


Idag är det plugg som gäller. Punkt. Plus att jag redan har tvättat lite och nu ska jag ut på promenad. Träning får faktiskt vänta en extra dag. Familjen ska tydligen komma ikväll och ta med kyckligsallad, yey för det och puss på er!


  

Av Izabella - 16 oktober 2010 16:21


Hej! Jag har kommit hem för ett tag sedan, alltså hela dagen på stan. Så gott att äta ute när man tränat också, satt på sub&co i flera timmar och åt potatissallad/rostbiff macka och kladdkaka+kaffe.


Nu är det plugg som gäller.


Men tänkte bara passa på att visa min och antons muggar som jag hittade för ett tag sedan. Gissa vems som är vems? ;)


    

  

Av Izabella - 16 oktober 2010 16:16


Lagade en jättegod maträtt för ett tag sedan, eller kom på ett nytt tillbehör till vår standardlax snarare.


Blanda:

kokt mathavre

rocculasallad

körsbärstomat

oliver

salt

olivolja


  


Mums, lite grekiskt sådär:)


    

Av Izabella - 16 oktober 2010 07:51



God morgon mina vänner! Sitter och väntar på att klockan ska bli halv nio så att bussen kan gå, lite småirriterande att man måste upp så himla långt innan så att man kan äta fruksot i lagom tid (sju). Men jag kommer att vara sååå nöjd när jag går ut från inpuls sen. Hade tänkte träffa Linnéa och fika. Efter det blir det nog att dundra hem igen för jag har läspaniiik. Tur att vi hinner ses ett tag vännen!


Igår var det ju god mat på max med familjen. Någon som smakat mozzarella/pepperoni? mums, och jag fick inte ens ont i magen. Sedan var det godis och bio som gällde. Filmen var lite seg men hade ändå sina stunder. Jag kände igen mig så mycket i huvudpersonen så det drog väl upp det hela lite. Men den gjorde mig också lite deppig, just av samma anledning.

Jag vill också åka till indien och italien.


Kramar!

  

Av Izabella - 15 oktober 2010 14:00

 

Man ska tänka på hälsan först. Det vet vi om, men vi tänker sällan på det. Inte tänker vi heller på hur skört livet är. På hur detta kan vara den sista dagen vi upplever. Att man måste leva varje dag. Inte förrän det är försent infinner sig tanken i våra huvuden.

 

Cancer och hjärt-kärlsjukdom är de vanligaste sätten som vi blir varse av detta. Antingen drabbas någon nära eller så drabbas man själv. Antingen dör man eller så överlever man.

 

Vi kan inte förhindra vad som händer när det händer, men vi kan förebygga det och komma ihåg att det kan hända, och som sagt hur skört livet är.

 

Cancer undgår ingen, speciellt nu i denna månad och det är alltid värt att tänkas på. Det kan inte förebyggas så mycket men man kan försöka leva sunt. Jag tänkte ta ett annat exempel. Stroke. Jag har tagit fakta från hjärt-lungfonden och vårdguiden för att skriva om detta.


Det är den tredje vanligaste dödsorsaken beräknat på hela världen och allmänt så är hjärt-kärlsjukdommarna det som skördar mest liv i Sverige.

 

Vad är stroke?

Stroke, eller slaganfall, är samlingsnamnet på det tillstånd med plötsliga symptom som uppstår när en del av hjärnans nervvävnad skadas på grund av hämmad syretillförsel till nervcellerna i det berörda området. Syrebristen uppkommer till följd av antingen en blodpropp i något blodkärl (hjärninfarkt, som är vanligast) eller en bristning i något kärl inne i hjärnan eller på hjärnans yta (hjärnblödning).


Hjärninfarkt
När stroke uppkommer på grund av en blodpropp, som helt eller delvis täpper till någon av hjärnans pulsådror, uppstår en hjärninfarkt.

Blodproppen i hjärnan stoppar eller hämmar kraftigt blodförsörjningen till de nervceller som normalt får sitt blod via det kärlet. Ju större det tilltäppta blodkärlet är och ju närmare halspulsådrornas ingång till hjärnan proppen ligger, desto större område av nervvävnaden berörs av avbrottet eller nedsättningen i syretillförseln. När hjärnan inte får tillräckligt med blod uppstår syrebrist (ischemi) i området och nervcellerna kan inte fungera normalt.

Om blodflödet är mycket nedsatt eller uteblir helt dör nervcellerna i den del av hjärnan som berörs. Redan efter några minuters blodstopp uppstår en ”infarkt”, ett ställe med döda eller svårt skadade nervceller. Vid hjärninfarkt uppstår en svullnad som kan leda till döden.

En del av det ischemiska området är ett kärnområde där vävnaden är oåterkalleligen skadad på grund av syrebrist. Det kringliggande området kallas den ischemiska penumbran, och är också skadat men kan i vissa fall vara räddningsbart om den strokedrabbade personen kommer till sjukhus i ett mycket tidigt skede.



Symptom:

plötsliga domningar eller plötslig svaghet i ansikte, armar och ben, ofta bara i den ena kroppshalvan

  • plötslig förvirring eller svårigheter att tala och förstå
  • plötsliga synstörningar på ena eller bägge ögonen
  • plötsliga svårigheter att gå, plötslig yrsel, svindel, dubbelseende eller försämrad balans och koordination
  • plötslig, kraftig huvudvärk utan klar orsak.

Om du får något av dessa symptom måste du givetvis ringa 112 så fort som möjligt. Väntar man blir skadorna värre och värre, om det här är vad det rör sig om. Vanligen får man någon slags men eller skada av detta tex funktionsnedsättning, om man inte rent av dör.

Risker


Detta händer inte bara åttioåriga överviktiga gubbar som många har en föreställning om. Det händer även medelålders, aktiva och arbetande människor. Sådana man inte tror att det ska hända. Men tittar man under ytan på de drabbade brukar det finnas en orsak. Högt blodtryck eller högt kolesterol påverkar mycket, så det kan man försöka sänka innan det är försent. Men en annan viktig orsak är just stress. Vi underskattar hur farligt det är att jobba sig fram genom alla måsten i livet utan att stanna upp. Gör man det för länge så säger kroppen stopp på olika sätt, bland annat på detta. Stressa inte för guds skull! Vad det än är som är så viktigt, så kan det omöjligt vara viktigare än ditt liv.



Stress


Jag har nyligen redovisat på skolan om vad stress är och vad man ska tänka på för att inte få några negativa följder av att ha många bollar i luften (det andra som vi hör så mycket om idag är ju utbrändhet).


- Återhämtning är det viktigaste, hur mycket du än har att göra, så måste du tillåta dig själv att ha "ställtid", koppla bort alla måsten och bara ta det lungt en stund. Det är individuellt hur mycket varje människa kan mäkta med, hitta din egen gräns och tänk på att det är den sammanlagda bördan av både ditt yrke och din hemmatid.


- Ta inte på dig för mycket! Inse att du kan vara/är stressad, sluta ignorera och leka hjälte. Har du för mycket hemma, säg till dem du bor med och kom fram till hur ni ska lösa detta. Är det på jobbet, prata med chefen, kanske kan du göra på ett annat sätt, lär dig prioritera eller byt helt enkelt jobb.


Dessa är de två viktigaste sakerna att tänka på vad gäller stress. Underskatta inte detta! Jag har lovat mig själv att alltid sätta hälsan och livet i första hand.


  


Av Izabella - 15 oktober 2010 09:24

Jag läste just något på en annan blogg, och något slog mig. Sedan hoppade denna läskigt vackra låt upp i högtalarna, och den fick en annan mening. Såhär kan det kanske kännas om det går för långt.
 
I can't tell you what it really is, I can only tell you what it feels like
And right now it's a steel knife in my windpipe
I can't breathe but I still fight while I can fight
As long as the wrong feels right it's like I'm in flight
High off her love, drunk from my hate, it's like I'm huffin' pain
And I love it the more I suffer, I suffocate
And right before I'm about to drown, she resuscitates me, she fckkin' hates me
 

And I love it
 

Just gonna stand there and watch me burn
That's all right because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
That's all right because I love the way you lie
I love the way you lie































  


Presentation


Välkommen! Izabella heter jag och bor uppe i det isande vackra norrland med min sambo och katt. Bland klädaffärer och matlagning drömmer jag om framtiden, samtidigt som jag försöker att njuta av livet som det är just nu!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kläder och annat kul

RSS

Bloggar


Skapa flashcards