mat mode och livet enligt bella

Alla inlägg under juni 2010

Av Izabella - 6 juni 2010 19:20

Tränat, duschat och nu sitter jag här med en smoothie i handen och håret i en handduk med inpackning i. Tror inte att ni förstår riktigt hur slitet det är.

Nu ska förhoppningsvis både jag och håret må lite bättre   


Haha, den här helgen (eller hela veckan) har varit lite upp och ner men mest bra. Det där upp och ner beror (som oftast) på mitt humör och det faktum att jag tänker alldeles för mycket. Ja, och den här tröttheten gör att jag inte orkar lika mycket såklart. Igår sprang jag på stan med mina flickor som båda två hittade det de letade efter, nämligen varsin skolavslutningsklänning. Själv investerade jag endast i ett par underkläder som jag behövde, annars är det fattiga månader. Ska använda mina sista pengar på frillan.


Har fått lite tips angående det förresten:

Eriksson, Liza

Hair team

Gossip, Christina


Får se vad som har ledigt!


Imorgon är det i alla fall hårt jobb, det brukar vara mycket på måndagar och sedan hem och ladda inför Blodomloppet på tisdag. Härligt.

Har mått lite bättre nu med min trötthet, dock är det fortfarande inte normalt det här. Hoppas ni har haft precis en så bra helg som ni förtjänat.


Puss!

  


Av Izabella - 5 juni 2010 23:10

Nu måste jag verkligen ta tag i det här med att boka klipptid, håret är en rishög och jag vill bara gråta så fort jag rör i det.

Nu undrar jag, var klipper ni er?

Var tycker ni att det är bra?


Dum som jag är så väntar jag tills alla ska klippa sig, såhär i studenttider. Attityd som är stället där jag klippt mig i flera år nu hos Anna, är fullbokat förutom när jag jobbar    Men det finns 69 frisörer i Luleå, någon bra måste väl vara ledig?

Kommentera:)


Idag har jag annars hängt med Flisan och tessan på stan då de båda letade klänningar till skolavslutningen.


  

Av Izabella - 4 juni 2010 23:06


Nu har jag kommit hem från byn. Där var det Tessa, Felicia och kycklingsalladen som gällde. Vi gick ut på promenad också, och de fick se Colleens valpar. Å gud, de är i den sötaste åldern, 5 veckor. Varken för jobbiga som de är när de blir levreansklara vid 8 typ eller för unga. Just så de kan tulta omkring på sina ostadiga ben och har små tänder som bara kliar.

Kuriren har tydligen varit och gjort ett repotage hos dem, kolla den närmaste tiden!


Titta vad jag hittade på HM




Visit
hm.com


De har säkert kommit för långe sedan, men såg de först nu och jag är in love...


Hoppas ni har en bra fredagskväll!

  

Av Izabella - 4 juni 2010 12:52

Grattis Engla till tvillingar i magen, vad spännande!

(Brukar klicka in på hennes blogg då och då, så sjukt snygga kläder).



Har ni tänkt på vad som händer med magmusklerna när man är gravid?

Det har jag, det är en sådan där knäpp sak som jag funderat på trots att det nog dröjer flera år innan det är min tur att oroa mig.

Sådant som skulle vara kul att veta men man aldrig kollar upp.


Nu hittade jag svaret i en IFORM. Det är nämligen så att de delar på sig allt eftersom magen växer. Ni vet, man har ju som två rader av muskler, med en springa emellan. Efter graviditeten växer de ihop igen. Läskigt ;0


Diastasis Recti - DR - eller även kallad delad magmuskel beror på att att magen sträcks ut när du är gravid och drabbar minst 80% av alla gravida. För de allra flesta återgår magmusklerna till det normala efter förlossningen dvs inom 5 v, men för vissa gör det inte det - och jag är övertygad om efter det jag läst att fler har det utan att veta om det. Men kom ihåg att det inte är permanent, det går att träna tillbaka magen men det tar tid och kräver mkt motivation - se övningar längre ner. Det verkar som om ngt fler med snitt drabbas, men man kan även få det vid andra operationer som innebär att man skär i magmuskulaturen.

 

Många som har DR vet inte ens om att de har det, man kallar magen för mammamage eller bebismage och låter det sen vara. Man kan även se att man har DR gm att magen putar ut och har som en grop i navelplanet, och om du lutar dig bakåt får du vad många kallar en limpa på magen. Om man inte åtgärdar det gm träning kan man få ont i ryggen, mag/tarmproblem, ont i ryggen, dålig hållning etc.


detta med "mammamage" ser man ju på många som fått barn, fast det kanske var flera år sedan. Kvinnor som kan vara ganska slanka i övrigt, men som aldrig riktigt har fått tillbaka en vanlig mage. Inte tänkte jag att det var därför utan som det står, att det var något man nästan fick räkna med då man fick barn. Lite put av uttäjnd hud får alla räkna med, men detta är annat.


Här hittade jag lite info, tog bara en av alla sidor på google om detta fenomen:

http://www.familjeliv.se/Forum-3-149/m20120110.html


 hi mama


Alltså tänk ändå vad fantastiskt det är allt kroppen klarar av. Att man kan bära på ett liv. Många som blir mammor säger ju att de har en helt annan respekt för sin kropp och allt den klarar av. Kvinnor som haft ätstörningar osv. blir ofta bättre, de inser att det inte gör något att man inte är pinnsmal och perfekt, man har ju klarat att föda barn, vilket är så mycket större, man har burit liv.

Efteråt har man ju också mycket viktigare saker att tänka på än lite bristningar...


Det brukar jag tänka på när jag hör eller ser vad som händer med kroppen när den genomgår en graviditet och att man aldrig kommer att se ut som man en gång gjorde. Det är ju bara skitsaker om man jämför med det man får ut av det, jag tror att det är en otrolig resa som förändrar en som person, och jag vill gärna uppleva detta själv när jag är redo för det.


Tycker att det är rätt så gullligt att vara gravid :)



  

Av Izabella - 4 juni 2010 09:07

Titta vad jag hittade i bloggens arkiv!

Ska man ha lugg i alla fall?


        

17 ÅR, osminkad i kyrkbyn

 

Eller inte?


 

16 ÅR. Fotad av Minna i skåne.


Mitt hår är hur som helst sjukt slitet. Har inte alls skött det rätt under vintern och våren. För mycket styling, sovit med massor av spray, plattat och gud vet vad. Nu är det en rishög med avbrutna strån och kluvna toppar, tittar ni närmre ser ni. Egentligen har jag inte råd att gå till frisören nu...

Snart hoppas jag i alla fall att pengarna börjar rulla in, annars kommer de att måste klippa kort för att allt hår inte ska falla av typ. Jag vill ha långt nu till sommaren, känns som att jag blir mer mig själv ju längre det blir.  

  

Av Izabella - 4 juni 2010 08:39


hej. Håller på att sorera lite inlägg, har inte orkat göra det tidigare men nu ska förhoppningsvis det jag skrivit under 2010 vara i rätt kategori. Det andra vet jag inte om jag överhuvudtaget bryr mig om att sortera.

Varför fixade jag olika kategorier från början, det var ju bara massor av jobb och vem bryr sig? Ni 20-45 läsare jag har/dag tror jag faktisk inte bryr er så mycket:)


iGÅR var en bra dag, fast jag var så trött. Det blev detta recept, fast vi hoppade över parmaskinksallad till och köpte en isbergsmix+färsk ananas och blanade även i melon. Mumsigt blev det och plättarna kändes varken söta eller onyttiga.

Ingredienser ca 10 småplättar, 7 stora

2 st ägg
4 dl mjölk
3 msk msk smält smör
0.5 tsk salt
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1.5 dl frysta sockrade blåbär
smör eller margarin till stekning


Till servering
frysta eller färska blåbär
matlagningsyoghurt + florsocker + vaniljsocker


Gör så här

1. Vispa ihop ägg och mjölk med smält smör och salt. Sikta ihop vetemjöl och bakpulver och vispa ner i äggblandningen. Rör smeten slät och vänd i de halvtinade blåbären.

2. Smält matfett i en plättpanna och stek tjocka plättar av smeten.

3. Smaksätt matlagningsyoghurt med lite florsocker och vaniljsocker och servera blåbär och yoghurt till de varma plättarna.


Det sista hade vi ju självklart inte,mjölkallergikersom vi är, och bytte mjölk mot sojamjölk



Vi år dem till sex&theCity, awsome.


  

Av Izabella - 3 juni 2010 15:12


Idag har det varit hyfsat lungt på jobbet, bra eftersom jag är så trött.

Somnade sent igår.


Nu är det bara 45 kvar tills jag slutar, den sista timmen sniglar sig alltid fram. Ska hänga med Emma på affären efter jobbet, vi ska handla till middag, får se vad vi lagar. Sedan kanske det hinns med film också.


Något av detta kanske vi fixar ihop:

- Tacopaj

-Citronpasta

- Blåbärsplättar och parmaskinka-sallad.


Amerikanska blåbärsplättar

Sugen man blir^^ fast kanske inte så matigt direkt, därav tänkte jag lägga till lite sallad och parma. Måste ju passa på när det är åt en tjej jag lagar och inte en vrålhugrig pojkvän.


Kände för något ovanligare än tacos, så klickade in mig på recept.nu och hittade såklart en massa gott. Det är sjuk hur mycket jag tycker om mat, har sagt det förr och säger det igen. Att kika på matsidor, recept och matbloggar är ju bland den bästa surfningen ;)


Nu ska jag försöka rycka upp mig lite, det är ju snart helg mina vänner,hur underbart?


  

Av Izabella - 2 juni 2010 15:42

Hej. Försker mig på ett andra inlägg mellan samtalen.


Dagen har varit lite bättre än den började. Var ju till vårdis angående min trötthet och brist på energi. Åkte på värsta korsförhöret om vad jag äter, hur mycket jag tränar, varför osv. Uppenbarligen tyckte de att jag var rätt smal. När det hade konstaterats att det inte rörde sig om viktdengång blev det fem provrör de fick av mig. Nu ska här testas!


Idag ska jag ta en vilodag. ovanligt va? Inte numera direkt. Men jag måste nog lyssna på kroppen. Nu vill den bara bara ligga däckad framför SATC och äta kött. Kram!


  


  

Presentation


Välkommen! Izabella heter jag och bor uppe i det isande vackra norrland med min sambo och katt. Bland klädaffärer och matlagning drömmer jag om framtiden, samtidigt som jag försöker att njuta av livet som det är just nu!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kläder och annat kul

RSS

Bloggar


Skapa flashcards