mat mode och livet enligt bella

Alla inlägg under maj 2010

Av Izabella - 23 maj 2010 18:36

En hyffsad helg trots min trötthet och att jag då inte orkade göra allt för mycket.


    


Det tror jag bland annat beror på att vädret har hållt i sig tvärt emot vad många förutspått, och det har även om det blåst mer, fortfarande varit soligt. Vädermänniska som jag är så har det stor betydelse.


Igår var vi hos Linnéa och Erik på filmkväll. Såg Shutter Iland

     

 vilket var en ganska mystisk och jobbig film. Det häliga var snarare sällskapet samt att vi hade bunkrat upp med massor av gott.


Nu sitter jag och väntar på pizza. Ajajaj vad dålig helg hälsomässigt det har varit med allt godis igår mm mm och detta åt vi till lunch:


  


Underbart. Jordgubbar, grillad kycklig och potatissallad. Behöver inte vara så onyttigt heller - om man äter med måtta. Men eftersom jag fullkomligt älskar alla ingredienser i dagens lunch, var ju inte det något jag gjorde om man säger så. Inte godkänt på träningsfronten heller på gund av min enorma trötthet. AAAa och nu blir det stockholm med allt vad det innebär med restaurangbesök, fika och hotellfrukost. Beach 2010 va?

Ärs, vem bryr sig. I like the curves!


     

(Mongo)


Puss på er!

 

UPDATE: tog en Mexicana-pizza. Var väldigt länge sedan och den var ENORMT god. Herregud.


  


ANNONS
Av Izabella - 22 maj 2010 13:21


Fiskpinnar  hihi. Har inte ens något till utan sitter och äter de med bara curry och currysås, som oftast. Mums... 


  

ANNONS
Av Izabella - 22 maj 2010 00:04

Det måste verkligen vara något fel på mig!

Sov som sagt 12 timmar idag, vilket verkligen är extremt länge för mig. Det optimala brukar vara 8, då vaknar jag utvilad av mig själv. Detta när jag har bra sömnperioder som nu, annars ligger jag bara på kanske 4 i genomsnitt. Ändå när jag somnar nästan på morgonen, vaknar jag kring 8 om jag får vakna av mig själv, då går jag också upp och fixar frukost.

När jag slog upp ögonen imorse låg jag bara i sängen och kunde inte förmå mig att gå upp förrän jag verkligen kände att magen kurrade. Släpade mig upp, fixade macka och kokade ägg, fortfarande helt borta. Vad är det här? Förstod inte hur jag skulle orka att göra något alls på hela dagen, benen vek sig i princip under mig. Både fysiskt och psykiskt var jag slutskörd. Därför tog det ända till eftermiddagen innan jag orkade ens klä på mig. Tillslut lyckades jag i alla fall hoppa på en buss (efter att ha missat två) till kyrkbyn där vi solade; jag, Felicia och Tessa ett tag.

Jag kände verkligen ångest inför att måsta ta sig till stranden, men jag hade ju lovat att det skulle badas. Som tur var bestämde vi oss för att ta det en annan dag på grund av blåsten så istället var vi ute ett tag till innan vi fixade tacos till middag. Mums!


Efteråt blev det TV med familjen och Anton&Simon kom förbi på sina inlines vid kanske nio. De har åkt i många, många timmar idag med.

"Att jag ens kan stå på mina ben just nu är ren viljestyrka", sa älsklingen just nyss, innan han i säng. Ja, jag hade då mycket hellre haft den sortens trötthet. En sund trötthet. Blir galen på detta!

Nu borde jag verkligen sova jag med. Vi får se vad morgondagen har att erbjuda.


God natt!

  
Av Izabella - 21 maj 2010 10:52

Gick upp nyss (!) vad händer med mig?


Väntar på att ägget ska koka färdigt och knaprar på en macka. Hade tänkt kila till Maija och få hjälp med pilatesen (hon är PT:). Men vi får se hur det blir med det, känner mig verkligen helt död idag.


Igår var det såklart härligt att vara med Emma, vi satt i hamnen med varsin slush och pratade :D

Bion var awsome också tycker jag.


Och snygg var han faktiskt, ganska rolig också - lite Jack Sparrow-stuk ibland. Det var verkligen Gemma Artherton som spelade princessan också, snygg alltså. Men nog om det, annars var den vekligen enligt förväntningarna när man sett trailern (och när man spelat spelet också, enligt Anton).


Helgen ska jag försöka hålla ganska lugn, måste ladda inför Stockholm. Fundrade på utgång ikväll, men we'll see.

Det blir nog i alla fall att vara med "systrarna" en del, vi skulle ju försöka bada!

Sedan filmkväll med Linnéa och Erik och lite andra saker. Vi skulle åka till stugan en sväng, men det blir nog inte heller...


Såhär känner jag mig nu.


Ha en bra dag!


  

Av Izabella - 20 maj 2010 07:45

God morgon! Sitter och äter gröt.


Vaknade för ett tag sedan, det är så varmt att sova.

Igår var jag med Fanny. Vi gick och tittade på kläder och pratade. Mycket HM blev det och Fanny köpte en skitsnygg kjol som jag också vill ha!

Själv gick jag bara omkrig och längtade till Måndag, vill ha lite pengar kvar då så jag kan hitta något i huvudstaden istället.

Kul att träffa dig i alla fall babe


När jag kom hem så drog jag med mannen ut och gå mot stranden. Efter ett tag kom Tessa och Flisan med moppen och de joinade oss, vi gick med fötterna vattnet och skorna i händerna en bra bit tills vi kom till en brygga som vi klättrade upp på. Riktigt svalkande.


  

Jag går mycket längre ut, det är därför de är så långt bort. Orkade inte börja zooma osv om jag skulle råka tappa min mobil i vattnet! Hade lårhögt.


Vi bestämde också att Tessi skulle skita i att fara till stugan och istället sova i kyrkbyn i helgen, så vi kan bada! (då måste vädret hålla i sig, och helst vara vidstilla).


Efter vår tur i vattnet gick vi in, småflickorna fikade lite innan dem for och Anton stekte burgare. Senare blev det en snabbtur till Kvantum (skogsvägen) i mina löparskor.


Fler bilder från dagen:

            


Idag ska jag inte göra så mycket utan det blir att möta upp Emma i stan senare när hon slutar. Jag ska hänga med henne i solen tills bion börjar  som jag ska se. Prince of Persia.

Man kan ju hoppas på att Jake Gyllenhaal visar sig vara snyggare än jag tyckte innan filmen...


  

Av Izabella - 19 maj 2010 12:24


God morgon människor! Eller God dag är det, men det beror på vem du frågar;)


snart är det dags...(för ett dopp i det blå). Snart är det sommar!


Jag ska sticka iväg med min cykel till stan idag igen, ska träffa Mrs. L där. See U, enjoy the day!


  

Av Izabella - 18 maj 2010 20:02

      

can be am totally unreasonable when I'm hungry

Even dangerous. If you mess with me then, you might actually....

die. Or worse.

 

Jag lovar, jag är den sista du vill vara med på en öde ö.

 

Jag har stark hunger. Det var bara det jag ville säga   


 

  

 

Av Izabella - 18 maj 2010 14:00

Det här inlägget har jag tänkt skriva hur länge som helst, men det har aldrig blivit av.

  

Det senaste jag har blivit intresserad av på hälsofronten stavas Acai. Det är en så kallad superfrukt och växer på palmliknande träd i Amazonas regnskog. Det är speciellt i Brasilien man först började upptäcka krafterna detta bär har och använde det i folkmedicinen. Sedan har det slagit igenom i andra delar av världen, men Europa har inte helt tagit till sig detta ännu. Det finns flera myter och legender om detta eftersom det innehåller så mycket som är bra för kroppen och smakar dessutom som en blandning av söta blåbär och mörk choklad. Kan detta vara sant?

Jag tänkte berätta lite mer om vad jag hittat om detta bär.

  

Legenden

Här är en legend om Acai som jag hittat på denna sida:

För många år sedan nära staden Belem vid mynningen av Amazonfloden, levde en stam som led svårt av svält. Kungen beordrade att alla barn i stammen skulle offras till förmån för gudarna, även hans eget barnbarn Íáça skulle få sätta livet till.

Kvällen innan den ohyggliga planen skulle sättas i verket var kungens dotter ute och gick. Plötsligt tyckte hon sig höra ett barn gråta någonstans. Till slut hittar hon sin dotter Íáça lindad runt en palmstam. Hennes själ var redan borta, men hon såg väldigt rofylld ut och hennes ögon, som var svarta som bär, var vända upp mot bären i palmen.

Kungen insåg att gudarna ville säga honom något genom detta mirakel och satte stopp på dom blodiga planerna. Istället samlade han hela stammen och beordrade att bären skulle skördas. Han kallade dom Açaí - Íaça baklänges

 

  

Innehåll

  

Här radar jag upp de viktigaste hälsobringande ämnena som Acai innehåller och även annat som det anses bidra till.

  

Extremt mycket antioxidanter och antocyaniner.

Dessa stärker kroppens immunförsvar och hjälper till att förebygga allvarliga sjukdomar som cancer, Alzheimer, Parkinson och hjärt och kärlsjukdomar. Sedan sägs det motverka tidigt åldrade.

Acai innehåller tio gånger mer antocyaniner än rött vin!  

 

Resveratrol vilket också klassas som en antioxidant

och minskar risken för inflammationer.

  

Runt 30% fibrer vilket håller magen i trim.
Mycket högt innehåll av Kalcium som alla vet stärker skelettet och har stor betydelse när det kommer till blod och nervsystem.
Järn vilketär speciellt viktigt att få i sig mycket av för kvinnor, som lättare får brist.
Omega-3, 6 och 9 innehåller också detta bär, vilket är essentiella fettsyror som vi alltså måste få i oss via kost. Anses bland annat minska hjärt och kärlsjukdomar, vara bra för blodcirkulationen och hjärnan. Listan kan göras lång.

 

Vitamin C, E & B. Bidrar förutom att fungera som antioxidanter till en rad funktioner i kroppen, bland annat bidrar vitamin C till att stärka skelett, blodkärl, hud mm. Vitamin E till hudens skydd mot UV-strålar och musklernas syresättning. B-vitamin hjälper hår, hud och naglar att bli starka samt är nödvändig för en fungerade matsmältning.

 

Kalium som är bra för musklernas och nervernas funktioner, vattenbalansen och syra/basbalansen.
Magnesium är ett annat mineral som är viktigt i kroppen av en rad anledningar, bland annat så behövs det för benstommen och musklerna, leverns funktion, immunförsvaret samt hormonsystemet. Det är vanligt med magnesiumbrist!
Bäret ska också göra att man får:

- Bättre koncentrationsförmåga

- Mer energi

- Bättre ämnesomsättning

- Bättre prestationsförmåga vid träning

mm mm mm... Kände inte att jag behövde nämna effekterna också när jag skrivit innehållet och lite vad det innebär. Inte så konstigt kanske att så mycket nödvändiga ämnen får följder på kroppen.
- Amerikanska forskare har även kommit fram till att det angriper cancerceller.Till sist används det mycket av personer som vill gå ner i vikt.

 

Kika in på Hälsosidorna så kan du se en mer utförlig beskrivning om det jag just skrivit om, eller en massa andra saker!

En till sida som du kan läsa om acaibär på.

 Hur bäret används

 

Jag är som sagt inte ett stort fan av att sätta i sig massor av konstgjorda kosttillskott, utan tror att en balanserad kost är nyckeln, och sedan kan man lägga på det man inte får tillräckligt av. Hursomhelst tror jag att många fokuserar för mycket på olika piller man kan ta och för lite på själva maten. De käkar snabbmat och sedan tror de att olika tillskott gör dem nyttiga.

 

Acaibäret tror jag är bra att äta var du än är i livet. Det är i alla fall ett naturligt kosttillskott som inte innehåller mycket annat än själva bäret. Det finns i pulverform där det malts och frystorkats efter skörd. Inget annat. Det kan man blanda med vatten eller tex. ha i sin fil eller smoothie på morgonen. Det finns även i tablettform eller i olika juicer som kanske är det mest populära sättet att förtära det. Gott smakar det! 

 

Finns det inget negativt?

Jag har inte hittat något som skulle vara dåligt med att äta Acaibär. Det enda som skulle kunna vara en nackdel är väl priset. Det beror på att det inte växer ´på så många ställen och dessutom på 20 meter långa palmer. Tilläggas bör nämligen att det måste plockas för hand och att man bara kan använda ca 10-20% av varje bär, resten är kärna. Förhoppningvis slår det igenom mer i Europa senare och då kanske priset sjunker. Tills dess kanske det är värt att testa i alla fall?

 

Jag tänkte prova att använda detta framöver under sommaren, ska återkomma med resultat. Det kan ju mycket väl vara så att effekterna är överdrivna eller inte märks på alla människor. Kanske är det mest på överviktiga eller om man har brist på något. Hur som helst är det hälsosamt så varför inte!

 

Det går att köpa på bland annat Gymgrossisten.

 

 

  

Presentation


Välkommen! Izabella heter jag och bor uppe i det isande vackra norrland med min sambo och katt. Bland klädaffärer och matlagning drömmer jag om framtiden, samtidigt som jag försöker att njuta av livet som det är just nu!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kläder och annat kul

RSS

Följ bloggen

Följ mat mode och livet enligt bella med Blogkeen
Följ mat mode och livet enligt bella med Bloglovin'

Bloggar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se