mat mode och livet enligt bella

Alla inlägg under januari 2010

Av Izabella - 12 januari 2010 14:42

Ett otroligt onödigt och oseriöst inlägg kommer här: 

Eller vem vet, ni kanske får några tips ;)


Mina favoritsmörgåsar:

"Om bella själv får välja":


1. Polarbröd med smör och gravad lax på. Rökt går också bra.

Mitt absoluta favoritpålägg då det är både nyttigt och gott!

Polarbröd är det enda vita som jag verkligen gillar (utom rostisar och vitlöksbröd).


 +


2. Finskt bröd med kaviar och tunna gurkskivor. Ni förstår säkert inte, men man kan bli beroende av detta!


3. Polarkrafts "Frisk&Fröig" med bregott havssalt och avokado. Bra fetter, frön och omega 3. Nyttigaste mackan här, supergod dessutom!

Har vi inte bregott havssalt nöjer jag mig med vanligt + lite flingsalt på.


 +   


4. Hårt bröd med leverpastej och saltgurka. Det ska vara euro shopper saltgurka, har hur konstigt det än låter inte hittat någon bättre!


5. Rostat bröd med smör, mindre söt marmelad (gärna körsbär eller björnbär och då den gamle fabrik) och ost. Desto onyttigare, men så sjukt gott!

Vill ha en brödrost nu!


6. Något bröd, gärna fröig eller något annat grovt med parmaskinka på.

Varför säger sig självt, kan sitta och käka upp detta pålägg själv direkt ur paketet.



7. Något bröd (spelar inte så stor roll) med Corned beef. Nu tycker ni väll jag är lite knäppso - vilket jag är - men jag gillar alltid konstiga saker. Det kommer dock långt ner för när jag inte är sugen på det så tycker jag inte ens det är gott!


                                    


(Jag tycker även om messmör som om jag inte var nog knäpp redan)


Tips! Ta en rund polarkaka och smöra den lite, lägg sedan på ost och kör in den i mikron tills osten smält. Detta brukade mamma göra till mig när jag var liten och jag tycker fortfarande om det! Man kan även ha på lite grönsaker (tex.tomat, paprika) och salami så blir det lite som pizza.


Vad gillar ni för hemma-mackor?

  

  

Av Izabella - 12 januari 2010 12:12


Hade glömt bort Laleh, men så började denna låt på Spotify, tycker faktiskt den är skön ibland. Bra text:



  

Av Izabella - 12 januari 2010 10:25

Det är många affärer som man inte tänker på att dem finns på nätet. Även om man inte handlar lika mkt på det sättet så är det kul att titta efter inspiration tycker jag. Som Monki har jag just upptäckt även på nätet. Detta bälte måste jag nästan ha när det kommer ut:


  

Och här är några andra söta plagg jag hittade. Vad sägs om en cupcake-klänning ;) En sådan BH utan byglar och vadd har jag länge velat ha.

      

Jag älskar också t-shirtarna med de söta, lite galna monki-trycken som dem nu säljer för 60 kr styck i butiken :D

På stan hittade jag ett par vanliga mörkblå jeansleggins på Bikbok. Eftersom jag använder mest leggins men bara hade ett par i jeans var dessa en välbehövlig investering. Dock hittade jag senare ett par skitsnygga på Gina som de just packat upp och nu kan jag inte bestämma vilka jag ska ha kvar (båda är lockande men inte för plånboken). Vad tycke ni?

Dessa är dem från Gina:

Dem är så coola men vet inte hur mycket jag kommer att använda dem.

Just nu funderar jag på att ge mig ut på stan igen, har en bok som behöver lämnas igen, jag har fler CV:n att lämna ut och så måste jag kolla några andra saker, bland annat en badrumsmatta jag såg på hemtex.

Ikväll ska vi en sväng till Rolle&Maija, bara för att det var ett tag sedan , och jag behöver ge dem pengar för IKEA-grejerna. Sedan blir det att hämta tvätt mm hos Kjell&Anette innan vi kan återvända hit till tuna för middag.

  

Av Izabella - 11 januari 2010 10:18

Den här blir verkligen god och kladdig, precis som det ska va!

Hittade den på Kladdkakan.com

 

Fantastiskt god och framförallt kladdig kladdkaka

 

Ingredienser
Kladdkaka
Med kakao
Ger
5 port
  • 2 ägg
  • 2.5 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100g smör
  • 1 dl mjöl
  • 1/2 tsk salt
Metoder/steg
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret i en kastrull
  3. Vispa ägg och socker tills det blir poröst
  4. Blanda samman med resten av ingredienserna
  5. Häll ner smeten i en brödad form
  6. Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha.
  7. Låt svalna och servera med grädde eller glass
Fler Tips

Blanda ihop ingredienserna försiktigt så det inte kommer in luft i smeten, då blir kakan torr.


  

Av Izabella - 11 januari 2010 10:11


 Vi såg Must love dogs igår, en gammal klassiker men som ingen av oss kom ihåg. Den var heeelt okej. Jag gjorde ingen av kladdkakorna jag gav receptet på utan en annan, receptet kan jag skriva i ett senare inlägg.


Det var härligt att prata lite igen, dock är det alltid så svårt att minnas vad man sagt till varandra sedan sist och vad den andra inte vet. Vi måste skärpa oss igen ;)


Kvällen slutatde lite sämre än den började, vi kom hursomhelst i säng alldeles för sent och jag hoppas att älskling inte är för trött idag. Nu ska jag kolla runt på lite bloggar, sedan klä på mig och bege mig till pontus för lite välbehövlig simning. Ciao!


    

Av Izabella - 10 januari 2010 15:08


Idag har jag och A promenerat i det nollgradiga (hur gick det till?) och soliga landskapet här vid tuna. Nu är han hos sina päron och tvättar lite underkläder för i vår tvättstuga är det fel på bokningssystemet fortfarande, och vi börjar få slut plagg att ta på oss!


Senare ska jag och Emma ha filmkväll, och jag ska avslöja (hoppas hon ej läser ;) att det bli kladdkaka med tofulineglass, bär och apelsin. Det går att göra bra saker utan en massa mjölk. Som jag tänker servera den här är det bara smöret i den som innehåller laktos och mjölkprotein. Det brukar min mage klara utan en katastrof i alla fall. Men jag tänte även prova att göra en med olja istället för smör. Hoppas det blir gott!


Nu har vi varit olydiga och inte setts på alldeles för länge igen, så det ska bli kul att catcha up lite ;)



Får se om jag provar detta nu eller någon annan gång!

Hittade det på Blondinbellas bästis sida

Blanda

2dl bovetemjöl

2.5 dl socker

1 msk vaniljsocker

2 ägg

1.5 dl solsrosolja/rapsolja


Tillsätt sedan 4 msk kakao, häll i form

Grädda i150 grader, 35 min mitt i ugnen.

  

Av Izabella - 9 januari 2010 22:13


Att känna tacksamhet, det är något som många behöver bli bättre på. Att "se livet från den ljusa sidan" låter klyschit med det är sant att man kan välja sina tankar och att må bättre.


Det är ingen idé att gå runt och jämföra sig med andra eller nedvärdera sig själv. Det är ingen idé att tänka att "det där borde jag gjort annorlunda" osv, gå runt med ångest. Det är ingen idé att hänga upp sig på att man borde träna mer, äta bättre, läsa mer eller ringa sin mamma oftare. Okej, visst kan man bli bättre på många saker i livet, så är det för alla (Man måste ha mål också). Men detta får inte gå ut över ens eget mående, man måste ändå kunna gå och lägga sig på kvällen utan att känna sig värdelös/ful/idiotisk.

Visst finns det alltid någon som är snyggare och "bättre" än man själv. Men det behöver inte betyda att den personen är lyckligare, eller hur? Kanske brottas hon/han med komplex och känner prestationsångest, kanske han den personen massor av problem som du inte vet om. Jag skulle kunna babbla på hur länge som helst om hur onödigt det är att jämföra sig med andra. Nej, det vet ju dem flesta.

Men varför är det så svårt att vara nöjd med det man har?

Varför måste man alltid  har mer?

Jag har så länge jag kan minnas levt på det sättet, alltid velat bli bättre, aldrig nöjd med mig själv. Vare sig då det gäller utseende, personlighet, prestationer, relationer, prylar osv. Jag har alltid jämfört mig med andra. Dessutom har jag ångrat i stort sett varje större beslut jag tagit i livet. Det har alltid känt det som att "om jag bara..." så kommer jag att bli lycklig.

Nu på senare tid har jag insett att det är just detta jag måste jag ändra på, inte att bli mer vältränad eller ha snyggare kläder. Det är liksom ingen idé att tänka i det förgångna; Det som är gjort är gjort. Det är ingen idé att gå runt och önska att man vore någon annan.

Det är istället i själva verket otroligt otacksamt. Och det hela sitter i en dålig självkänsla. Den har jag tagit tag i på riktigt, bestämt mig för att jag har detta att jobba med och och redan nu även om det inte känns som om jag gjort så mycket, så mår jag så otroligt mycket bättre.


Jag över varje dag på att vara tacksam för vad jag har. Jag har ju så otroligt mycket när jag tänker efter. Även om det är lätt att tänka så för stunden, "ja, jag är otacksam när jag känner mig missnöjd med mitt liv, se på barnen i afrika", så är det en annan sak att ändra sitt tankemönster permanent. Istället för att bli sur på pappa för att han har dåligt tålamod mot mig, och på mig själv för att jag hanterar det dåligt och inte kan ta kritik (vilket även det bottnar i dålig självkänsla), kan jag mycket lättare låta irritationen rinna av mig, se humorn i det hela och istället vara glad över att jag har en så bra pappa. Han är faktiskt den bästa jag kan tänka mig.


Det är egentligen inte så svårt att ändra sina tankar, det är bara svårt att verkligen bestämma sig för att göra det. Verkligen satsa. Ingen halvdan insats som när man skaffar simkort och sedan sitter i bastun den mesta tiden. Eller börja på en diet och ge upp efter någon vecka.

Det tar ju som bekant inte en natt att bli en ny människa, på något plan.


Jag tror i alla fall att en stor del av nyckeln till lycka är tacksamhet.

Det spelar ingen roll hur fattig eller ful du än känner dig, du har alltid något. Om inte annat så har du livet. Bara det är något att vara tacksam för. Lycka kan absolut inte mätas i pengar eller ägodelar, dem som tror det har förmodligen dålig självkänsla. Visst förstår jag att livet kan kännas åt helvete, jag uppmanar inte svältande barn att känna sig glada hela dagarna. Bara att du ska försöka uppskatta vad du har. Du som läser detta är nog inte ett svältande barn. Där ser du, så dåligt har du det inte. Börja med dig själv nu. Vad är du tacksam för idag?


Jag har lovat mig själv att försöka vara lycklig livet igenom, det är mitt mål numera. Resten är inte lika viktigt. Jag har redan kommit en bra bit på vägen, för jag har aldrig mått såhär bra tror jag.


"För mig existerar inte ordet perfekt, ingen är ju det. Eller hur. Kanske är det vår ständiga strävan efter att bli perfekta som gör att vi inte är det. Är inte en "perfekt" människa lycklig och tillfreds om någon sådan finns?"

- Utdrag ur svenska-uppgift från gymnasiet

 

Varför i hela fridens namn firar vi inte thanksgiving? Det är en traditon vi om något borde ha kopierat från amerikanerna tycker jag, något att vara stolt över bland alla pumpadräkter och midsommarstänger.

  

Av Izabella - 9 januari 2010 20:59

  

Vaaaar är duuu???

Ja, vi bor tillsammas. Men det betyder inte att jag tycker att vi ses nog mycket ;)

Kan bara inte förstå hur vi överlevde hela 2008-2009.

 

  

Presentation


Välkommen! Izabella heter jag och bor uppe i det isande vackra norrland med min sambo och katt. Bland klädaffärer och matlagning drömmer jag om framtiden, samtidigt som jag försöker att njuta av livet som det är just nu!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kläder och annat kul

RSS

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards