mat mode och livet enligt bella

Alla inlägg under december 2009

Av Izabella - 5 december 2009 22:22

Två sidor av samma mig. Journalisten med det stora håret och den speciella stilen som intresserar sig för hur människor fungerar, tänker för mycket och är galen i skor eller den ordentliga löparen som vill gifta sig, älskar hundar och barn samt har känsla för konst. 


Fick Charlotte och sedan när jag provade ändra en fråga jag var osäker på fick jag Carrie. Förvånande? - inte :D


http://testadigsjalv.se.msn.com/noje/sexandthecity/Start.aspx


  

Av Izabella - 5 december 2009 21:46

Blev lite mycket där ett tag så var tvungen att ge mig ut på en aggressionspromenad nyss. Förut när jag blev sur på någon här hemma eller helt enkelt less på allt tog jag hunden och gick. Jag tror att hon gillade det (så vida det inte var henne jag var sur på) får då fick hon en "bonuspromenad". Det kändes som om det var vi två mot världen när vi kaxigt spatserade på, spelade ingen roll om det var mitt i natten, här kommer vi!


Det fungerar fortfarande, men är lite tråkigare att känna sig som ensam mot världen.


Hursomhelt, nu är mina saker nedpackade och imorgon flyttar vi på riktigt. Blir en hel del svängar med bil och släp och en hel del plockande först bara. Längtar till imorgon!!! 


  

papper, böcker, smycken, tavlor, prydnader, möbler, KLÄDER...

Ändå ska jag inte ens ta allt.


  






Av Izabella - 4 december 2009 17:10


Tittar på The holiday med syrran.

Snart kommer far hem med en familjepizza ;D har varit sugen på hawaii läänge nu (konstigt nog).

Senare kommer pojken också, och då ska vi till vår lägehet!


Egentligen hade det varit kul att gå på den där "purple night" på cleo ikväll, men jag orkar verkligen inte. Min hals är ond. Ska därför ha denna lugna pizzakväll hemma, men vi måste ju i alla fall till lägenheten en sväng, har inte sett den sedan den blev våran ju! Sedan går vi upp på  morgonen och börjar städa där:)


Ha en bra fredagskväll!

  

Av Izabella - 4 december 2009 12:29


Jag har ”trillat dit” igen. Jag pratar föstås om kaffeträsket haha. Och jag jobbar inte ens! ??

Har man en gång trasslat in sig är det lätt att fastna igen, det är ju faktiskt gott, om man har mjölk/soyamjölk i naturligtvis (annars går det inte att dricka) och man blir pigg.


Jag dricker fortfanade runt 5 koppar te/ dag, men däremellan slinker det ofta även ner en kopp kaffe med soyamjölk. Det gör mig inte så mycket egentligen, kaffe har det tvistats hit och dit om i hälsovärlden huruvida det är nyttigt eller mindre bra utan särskilda resultat, det verkar som att det varken ger till eller från. Det enda jag oroar mig för är mina gula tänder.

Sedan är det nog inte bra att överdriva det heller, då blir man ju beroende ”på riktigt”. Nu när jag dricker så lite så får jag inte huvudvärk osv de dagar då jag inte dricker alls. Det kan vara så att kaffe är mindre bra om man har sömnsvårigheter, men jag märker ingen skillnad...


Såhär säger Fredrik Paulún om denna populära dryck:


Kaffe och te – våra nyttiga laster:


För det första är kaffe en uppiggande dryck pga sitt innehåll av koffein. Orsaken till det är att koffein blockerar receptorerna för adenosin i hjärnan, och adenosin är en signalsubstans som gör oss trötta. Koffein har också förmågan att höja dopaminet i hjärnan vilket ger ett ökat välmående och en av orsakerna till att vi blir lätt beroende av kaffet. Utan det blir vi nedstämda, trötta och får dessutom huvudvärk och blir lätt irriterande. Nedstämdheten beror på att mängden dopamin helt enkelt går ned och de flesta av symptomen brukar försvinna på ett par dagar, medan det ibland krävs uppåt en vecka utan koffein för att alla abstinenssymptom ska försvinna. Frågan är då varför man ska undvika koffein? Det finns några tillfällen då det är smart som när man lider av sömnstörningar och om man är gravid eller försöker bli det. En del forskning tyder nämligen på en liten ökad risk för komplikationer eller svårigheter att bli gravid. För den som inte hör till dessa grupper har förmodligen mer nytta än skada av den stimulerande svarta drycken. 

 

Forskning har visat att de som dricker kaffe regelbundet uppger att de mår bättre än de som inte gör det. Forskning har t o m kunnat visa att kaffedrickare löper lägre risk för att drabbas av depressioner och har lägre incidens självmord. Eftersom man blir piggare av koffeinet har också det en upplyftande effekt och kan göra både träningspass och andra aktiviteter lättare att genomföra. När det gäller träningen har koffein dessutom visat sig öka frisättningen av fett från fettcellerna, något som i sin tur ökar tillgången på energi för musklerna och både uthålligheten och fettförbränningen förbättras. Faktum är att leverns energiförbrukning också ökar av koffeinet och man kan därmed säga att det höjer "förbränningen" vilket delvis förklarar varför kaffedrickare i genomsnitt väger mindre än de som inte konsumerar drycken. En annan möjlig orsak till deras lägre kroppsvikt är frisättningen av just dopamin. Det är något vi alla strävar efter för att må bra och det kan nås på en lång rad sätt. Att äta mat, godis, glass, kakor och annat vi tycker smakar gott är några sätt. Att dricka alkohol är ett annat. Troligen kan kaffe genom sitt fristättande av dopamin ta udden av suget efter andra stimulerande medel och kan ersätta mer kaloristinna alternativ utan att konsumenten tänker på det. 


Läs mer här


Te är dock det jag dricker mest. Jag är frälst av denna hälsodryck kan man säga. Speciellt nu på vintern är det mysigt med en varm kopp i knäet, det är otroligt vad det kan göra med frusenheten.


Te är världens vanligaste dryck vilket hänger ihop med att det är den billigaste dryck som finns bortsett från vatten. Förvisso har grönt te mindre koffein så det piggar inte upp lika effektivt men det brukar räcka för de flesta.

Det gröna teet har dock ett extremt högt innehåll av antioxidanter som gör att jag ser det som en given hälsodryck. Man slipper dessutom både AGE och akrylamiden så det är definitvit ett supersäkert komplement/alternativ till kaffe. Antioxidanterna skyddar inte bara mot hjärt-/kärlsjukdomar, diabetes och många cancerformer utan kan också göra att åldrandet går långsammare. Tedrickare tenderar att leva längre än andra och har skydd mot de olika sjukdomar som antioxidanterna hjälper mot. En mycket trevlig bonus är att en av antioxidanterna (EGCG) också kan öka leverns energiförbrukning och hjälper oss att hålla vikten. Man blir således både smal, pigg och frisk av grönt te!


Mest grönt blir det för mig, men även andra sorter då och då. Har precis börjat upptäcka vitt te, som ska vara ännu bättre än grönt. Favoriterna just nu kommer från teshopen:


-          Genmaischa. Väldigt speciellt japanskt grönt te med rostat ris.

-          Vitt te, Tai Mu Tan med smak av skogsbär.


den här sidan finns det mycket bra information om te.


Låt vattenkokaren gå människor!

  

Av Izabella - 3 december 2009 14:52



För någon timma sedan tänkte jag börja med lullebullsbak här i huset igen. Smulde jästen och smälte smöret. Då märker jag att de äldre personerna i detta hushåll bara har köpt ett paket (0,5 g) jäst när det behövs två (1g) till en sats bullar. CraP! alltså måste jag gå till stadsön och tillbaka för Ica/Rimi när jag redan har börjat baka för sent.


- Tips! - Så när jag var där var jag ju bara tvungen att kika på tidningsstället för att trösta mig. Märkte att flera damtidinigar just nu skickar med DVD:er :D

Hade svårt att välja mellan de som skickade med Sex and the city (feminina och någon annan) och Elle som jag valde. De skickade med en av mina favoritfilmer The holiday. Då blev jag glad igen.


Nu ska lussebullarna bara jäsa en timma (!) innan det är dags att baka ut dem. Nu hinner jag förbereda middagen under tiden. Och Ghost Whisperer börjar nu.

  Tur att det är gamla avsnitt, för efter att Andrea och sedan även Jim har dött är det minst sagt ovärt.


Snyggt par


  

Av Izabella - 3 december 2009 11:57


Eftersom jag fortfrande inte vågar träna på riktigt i rädsla för att bli sjukare, tog jag en vinterpromenad efter frukost i stället.


Jag gick i skogen. Det är första gången jag har gjort det ensam sedan Lava försvann. Jag har inte känt mig redo för det. För det var i skogen jag kände mig närmast henne, det var som om vi hade vår egen lilla värd bara vi två där inne, lång ifrån människor och bilar. Jag älskade att vandra i skogen med henne. Nu kändes allting så nära, som om jag kastats tillbaka i tiden, och om jag såg mig omkring lite, skulle jag se min svarta ängel skutta runt där i snön. Lycklig, som hon alltid tycktes vara. Känslorna var som splittrade, på ett sätt blev jag ledsen eftersom det påminde min så starkt om alla de bra stunderna vi hade, och då även samtidigt om varför det tog slut och var hon är nu. Å andra sidan blev jag glad inom mig, en slags orubblig stolthet över att jag fick chansen att äga en sådan hund. Känslan av ledsenhet tog inte över helt, vilket känns väldigt skönt. 


Ett av målen den här veckan för mig, var att jag skulle ringa Petra och fråga hur det går med henne, det var väldigt länge sedan jag hörde av dem sist. Innan jag överlät henne till dem, tänkte jag att jag skulle kontakta dem ofta, prata i telefon och hälsa på. Såhär efteråt har det mest känts jobbigt. Jag trodde att det skulle vara viktigt för mig att fortfarande låta Lava vara en del av mitt liv, bara att jag inte själv ägde henne. Nu förstår jag inte riktigt hur jag tänkte, det käns bara fel att ringa och "störa" dem, det är ju faktiskt deras hund. Om jag hade varit orolig över hur hon hade det, hade jag nog haft mer kontakt med dem för att försäkra mig om att hon inte hamnat i fel händer, men jag hann bilda mig en så bra uppfattning av deras familj, att jag är säker på att hon har det så bra hon kan ha det.

Vi får se om jag lyckas med det där samtalet, veckan är inte slut än.


När jag gick i skogen blev jag också påmind om hur länge det kommer ta att komma över hela det här med Lava innan jag - och om, jag någonsin kommer att skaffa hund igen. Hur många år det nog faktiskt kommer att ta. Det är en sak att veta att man har plats och tid i livet för en hund igen, men en annan att veta att man har det i hjärtat. Att man kan förlåta sig själv fullständigt för det som varit och fokusera på den nya hunden.


Den senaste tiden har jag känt att jag tagit stora steg framåt, jag har sett andra hundar på ett helt annat sätt än jag gjorde första tiden efter Lava. Jag har kunnat glädja mig åt dem nästan som innan jag själv ens blev hundägare. Just efter Lava kunde jag inte ens klappa en hund utan att det gjorde ont i hjärtat, men nu har jag kännt att det inte är så långt kvar tills jag kan se mig själv i framtiden med en annan hund.

Den känslan försvann helt i skogen idag, för en stund där var jag övertygad om att "kapitel egen hund" aldrig någonsin kommer att gå att läsa i min bok igen. Vi får se vad framtiden för med sig...


  


  




Av Izabella - 2 december 2009 23:00

Har gjort allt jag skulle göra idag tra la lala. Och lite till, för det var ju såå mycket haha. Emma och jag hyrde What happens in vegas som är skitbra :) godis från hemmakväll (ofcourse) blev det också och mys hemma hos emma&pierre.

Innan det var jag på storheden med syrran. Hann inhandla lite hemliga saker och möta mor&far på IcaMaxi, måste ju guide dem i matjungeln, hur ska de klara sig utan mig?

Nu har jag också fått dem att köpa mer saffran så jag kan baka mer lussebullar, de hade strykande åtgång så jag tror att det blir ett par omgångar till innan jul!


Nu är jag trött, så förhoppningsvis somnar jag den här gången.


Ps. Skulle egentligen skriva ett längre inlägg idag, har några som står på kö för att blir skrivna om olika saker, men tar det imorgon.

God natt folket!


  

Av Izabella - 2 december 2009 10:06

     


1. Kaffe i press = fresh coffee

2. Alpro sojamjölk till kaffet

3. Brämhultsjuice, apelsin och hallon

4. Sojamjölk med blåbär och svarta vinbär

5. Hembakad vaniljbulle

6. Frukt som jag inte vet namnet på, ni måste prova! smakar som passionsfrukt fast kanske ännu bättre! far sa att det var en typ av papaya?


Jag äter det jag är sugen på!

Mat ska vara en njutning


Idag har jag inte så mycket att göra:

- Ringa några samtal

- Ringa Mikaela

- Ringa pappa

- Bloggen

- Skrriva ansökning!

- Hemlis

- Övningsköra

- Flis ska fixa mina naglar?

- Middag?

- Vara med emma

- Anton?

- Kanske till storheden en sväng för ett hemligt uppdrag. Beror på hur jag känner mig, är varken sjuk/jätteförkyld idag men känner mig inte riktigt frisk heller.


Nu ser jag på efter 10 i alla fall...Godmorgon alla!


  


Presentation


Välkommen! Izabella heter jag och bor uppe i det isande vackra norrland med min sambo och katt. Bland klädaffärer och matlagning drömmer jag om framtiden, samtidigt som jag försöker att njuta av livet som det är just nu!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kläder och annat kul

RSS

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards