mat mode och livet enligt bella

Alla inlägg under oktober 2009

Av Izabella - 14 oktober 2009 10:04


Ja, jag gör seriösa saker på jobbet också, jag lovar. Och jag är fortfarande 19 år. Men eftersom jag är så rastlös av mig så vill jag göra något hala tiden, även mellan samtalen. Är för tillfället less på körkortsteori så ägnar mig åt något mycket roligare xD


(kan säga att min egen hunk kom förbi när jag satt här för ett tag sedan;) Kan ju säga att jag också skulle bli lite fundersam om han satt och sökte tjejer på google. Du vet ju ändå att du är ljusår från en såhär löjlig lista, jag svamlar ju bara ;D


Hursomhelst, detta är de 10 bästa och snyggaste manliga skådisarna just nu (utan inbördes ordning):


1.     

Robert Pattinson. Bara 23 år ung var han med i Twilight, och nu är han superkändis.

Kallas sin tids Johnny Depp vilket jag gott kan förstå, fast Robert är min nya favorit!


2.   

Orlando Bloom. Var det någon som trodde något annat?


3.  

Brad Pitt. Ska jag vara ärlig så trodde förr att jag skulle lyckas simma mot strömmen och inte falla för ”värdens sexigaste man”, men med åren har jag fått insett fakta.


4.  

Hugh Jackson. Också en klassiker. Men han måste väll få vara med? Mycket bra.


5.  

Leonardo DiCaprio. Beror på Titanic och inget annat.


6.   

Jonny depp. Långt ifrån alltid fräsch, men man förtjänar absolut en plats här. Säg den som inte diggar Jack Sparrow. Som pirat är han ju bäst.


7.  

Patrick Dempsey. Han är otrolig. Säg någon som tycker annorlunda och jag kommer personligen att banka vett i dem.


8.  

James Franco. Han får också en plats, för vem kan glömma honom efter Tristan och Islode?

 

9.  

Gerard Butler. Egentligen långt från min stil men har på något sätt svårt att inte ta med honom. Kan inte förneka hans skådespelartalanger.


10.  

Patrick Swayze. Det finns bara en sak att säga: Dirty Dancing!


Nu utmanar jag er andra, gör en egen lista! Just nu håller jag på med den kvinnliga skådespelareliten, snacka om att man gärna skulle vilja vara någon av dem för en dag :)

Av Izabella - 13 oktober 2009 14:29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te. Måste ju vara värdens bästa dryck.

 

NU, efter fem och en halv timma på jobbet,

 

första gången på hela dagen jag inte fryser. Det är bara tack vare de 4 stora+1 liten koppar jag druckit. Äntligen!

Av Izabella - 13 oktober 2009 07:11

Jag hatar verkligen att försova mig, det är bland det värsta som finns. Okej om man frivilligt trycker på snooze-knappen 75 gånger, det är ju inget att säga om, skillnad var det idag.


Vaknade 06.10, skulle egentligen ha gått upp en timma tidigare, hade duschat på kvällen så skulle bland annat platta håret. Inte då, klockan (mobilen), måste antingen inte ringt alls, eller så har jag stängt av den helt i sömnen. Har inte minsta minne av att den ringt. Och jag brukar vakna direkt dem ringer.


Nu sitter jag i alla fall vid skrivbordet med headsetet kring huvudet, Trött. Med té och en laxmacka som jag hann få med mig innan vi for.

     


IDAG blir det nog jobb, sen hem och laga mat och sen till kallkällan. Gjorde bort en massa saker igår på stan och hittade bland annat skor som jag skulle, blev ett par svarta rejäla saker med snörning, ingen av modellerna jag beskrev igår. Jaja, nu ska här jobbas.

Av Izabella - 12 oktober 2009 15:17

Märkte precis att man numera kan använda olika textstorlek när man skriver. Var tvungen att skriva ett inlägg för att testa, och sedan en massa strunt för att få tiden att gå snabbare.


Nu är det nästan slut på dagen, ska köra med far hemmåt, laga mat och sedan blir det nog mer övningskörning till stan för att fixa lite saker. En av de mindre viktiga sakerna är att jag ska leta vinterskor.


Vet inte riktigt vad jag vill ha. Älskar skor men är alltid ute i sista minuten när de gäller de nödvändiga skorna, som nu fryser jag om fötterna om jag ska gå längre, har bara mina pensionerade Nike löperskor att använda och dem passar dessutom nästan bara till jeans. Varför kan jag aldrig lära mig? Det brukar sluta med att jag står där med trasiga, iskalla skor, fula som stryk på skoaffären för att jag äntligen lyckats släpa mig dit.


Vad ska jag ta?

Uggs - angelica, jag kommententerade aldrig ditt inlägg om dessa förut, men jag är lite kluven vad gäller de här skorna. De är fulsöta, kan inte riktigt bestämma mig. De är otroligt sköna i alla fall! Foppatofflor däremot skulle jag aldrig sätta min fot i. 


Stövlar - Kanske det givna valet om jag hittar ett par snygga, inte allt för kalla eller dyra.


Fodrade streetskor - Hittade ett par puma i umeå på 1/2 priset, men dum nog tänkte jag att jag klarade mig med skor i år så köpte dem inte!


Låga boots med/utan klack - Supersnygga men kanske inte de mest praktiska?


Finns så många fina på nätet, men vågar nog inte chansa, tänk om dem inte är sköna?


Av Izabella - 12 oktober 2009 07:30


Ahlsell igen. Känns som om jag kastats tillbaka i tiden flera veckor, enda skillnaden är att det är olidligt mycket kallare. Ändå är det bara höst här och inte ren vinter som det var där uppe vid torneälven i helgen. Att det skulle vara snö, det hade vi fått höra så det förväntade vi oss. Men att det skulle vara mycket snö, det hade nog ingen av oss lulebor i tankarna utan bilresan på ett par timmar kändes som månader eftersom det varkade som januari när vi klev ur bilen. Dagarna där var helt okej i alla fall, om man inte räknar med själva syftet att vi for. Mycket folk hos Göte&Göta. Mycket prat, tårar, blommor, kramar, lax, bastu, bastukorv och finska pastiller var innehållet i stora drag. Också dessa klockor. Tick, tack, Tick-tack, Tick, tack, Tick-tack. Ändå verkade tiden stå lika stilla som den frusna älven utanför fönstrena i pajalavillorna.


Jag hann förutom hela den ledsna släkten som jag åkte dit för, hälsa på några från min egen släkt.

På lördag kväll var jag förbi Marjattas lägenhet och fick förutm henne, mikaela, tommy och maria med barn också träffa M&T hundvalp "Rocks", en supersöt liten chihuahua/pudel/bischon-blandning.

Innan jag, anton och arvid påbörjade vår roadtrip hemmåt på söndagen var jag förbi kusin Joacim, katti och lilla kusinbarnet Oscar 3 mån. Var ju bara tvungen innan jag for hem, han är ju för söt.


-The end-    

Av Izabella - 9 oktober 2009 11:38


Igår blev förresten en lyckad familjemiddag (minus far som var på hockey med kunder, så är det när man har blivit chef).


Detta var vad som stod på menyn:


Huvudrätt: Rostad vitlök med szechuankyckling i citronsås. Till det basmatiris. Receptet tog jag från "Den perfekta maten" av Fredrik Paulún och Oscar de hoog så det har lågt GI och var gott (fast jag hittade inte rätt peppar och la på eget bevåg till färsk chili och casewnötter). Tyckte själv bara att resultatet blev okej, hade lite högre förväntningar. Alla andra tyckte det blev väldigt bra i alla fall.

Till detta serverades även en sallad bestående av crispsallad, ruccola och små spenatblad, blandat med papayabitar, salt och citronolja. 



Efterrätt: Klassisk cheescake (vilket är en av de godaste desserterna jag vet) med hallon och björnbärssås.

Dock gör jag det mesta jag bakar med mindre socker än i receptet (och det blir lika gott i all fall, om inte godare). Man kan också använda lätt philadelphia (eller vad man nu har för ost) och fullkornsdigestive.


"Det är ju om något, en sund hobby du har" 

Kan bara hålla med.     

Av Izabella - 9 oktober 2009 11:28


Sitter här på kallkällan på hans dator och väntar på att han ska jobba klart. Snart kommer han hem efter en halvdag och då ska vi plus arvid som tråkar sig med någon serie här i rummet brevid, käka lunch och sedan börja bege oss uppåt mot vintern och snön. Tror ni jag kommer frysa på begravningen klanske? Hade tydligen varit snöstorm och jag har tunna strumpbyxor. Inte vill jag försöra hela min outfit med tjocka leggins som inte matchar heller.

Mina ben är tåliga, förra vintern gick jag med leggins i princip allt igenom, förutom vissa dagar när jag tvingade mig att ha jeans.


 Hursomhelt, ska stanna till söndag hos hans farmor och farfar. Hinner nog kanske med ett besök hos min kusin, hans flickvän och deras lilla Oscar om jag har tur, och sedan mikaela och tommy. Egentligen ville jag stanna kvar där uppe själv i några dar, jag behöver vara där emellanåt för att lugna ner mig. Då finns det ingen bättre plats än tornedalen där tiden verkar ha stannat för länge sedan och man bara kan leva, utan måsten. Det enda som tycks påminna en om verkligheten är de där tickande klockorna som alla har, som slår varje halvtimme.

Och till och med dessa verkar lugnande på mig. 

Av Izabella - 7 oktober 2009 20:37

Presentation


Välkommen! Izabella heter jag och bor uppe i det isande vackra norrland med min sambo och katt. Bland klädaffärer och matlagning drömmer jag om framtiden, samtidigt som jag försöker att njuta av livet som det är just nu!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kläder och annat kul

RSS

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards