mat mode och livet enligt bella

Alla inlägg under augusti 2009

Av Izabella - 23 augusti 2009 20:34


Ännu en helg är förbi. Bara en vecka kvar på jobbet.


I'm a puzzle yes indeed
Ever complex in every way
And all the pieces aren't even in the box
And yet you see the picture clear as day

I don't know why you love me
And that's why I love you
You catch me when I fall
Accept me, flaws and all
And that's why I love you
And that's why I love you
And that's why I love


I neglect you when I'm working
When I need attention I tend to nag
I'm a host of imperfection
And you see past all that

I'm a peasant by some standards
But in your eyes I'm a queen
You see potential in all my flaws
And that's exactly what I need

I don't know why you love me
And that's why I love you
You catch me when I fall
Accept me, flaws and all
And that's why I love you
And that's why I love you
And that's why I love you

ANNONS
Av Izabella - 21 augusti 2009 14:24

..undrar vad man gör då. Även om jag inte brukar planera eller drömma så värst mycket om framtiden, vilket är bra, så är det kul att bara slås av den tanken ibland. Undrar vilket jobb jag kommer att ta helg från då, eller jag kanske inte har ett jobb att ta helg från, jag kanske jobbar helg. Jag kanske är gravid eller mammaledig (omg) eller så kanske jag har semester. Jag kanske är utomlands, kanske bor jag i en stuga någonstans.

Livet känns mycket mer spännade när man inte vet vad som kommer att hända. Vem kommer jag att vara? Var kommer jag att bo? Med vilka kommer jag att umgås? Familj? Jobb? Intressen? osv. Tycker om känslan att vara ung, fri och ovetande om framtiden. Tänk om jag inte ens är vid liv om tio år? Att veta att vad som helst kan hända, och att jag kan fylla mitt liv med vad jag vill är vad jag kallar livslust.


------------------Nu till något helt annat-------------------------------

Fruksosttips för nyttomaner:

Idag upptäckte jag att det blir jättegott om man river äpplen till

havregrynsgröten istället för att bara hacka dem som jag gjort tidigare. Mycket saftigare. Godast är att ha hackade hasselnötter till och lite kanel. mjök/sojamjölk kan man också ha om man vill.

Annars tinar jag bär av olika slag tex. blåbär, björnbär, hallon eller vinbär. Har gjort det hela vintern. Är en riktigt motståndare till sylt, speciellt köpt då det innehåller så mycket socker att nyttigheterna av bären inte kommer till sin rätt. Vanliga tinade bär är dessutom mycket godare! (bortsett från hjortronsylt, det kan man ju inte vara utan;)------------------Nu till lite planering, fast i lagom utsträckning-------------------

Idag blir det surströmming med familjen på 4 (alla tkr om det nuförtiden hos oss). Det är ju helt underbart gott, hurrninini det är det faktiskt! :)


Sen ska jag baka blåbärsmuffins till mor&far som ska ha lyx-frukost imorgon och sen blir det nog anton, längtar...

Resten av helgen är ganska oplanerad för oss. Träning ska det bli i alla fall, och det såklart i form av inlines! och styrke/pilates kanske.

ANNONS
Av Izabella - 19 augusti 2009 13:54


Nu är det klart:

Jag och Linnéa ska börja på Öst på stans trafikskola i Umeå

från och med den 14 september.

Två veckor ska vi bo i en liten lägenhet för att lära oss köra bil!


Av Izabella - 19 augusti 2009 07:38

Inatt sov jag hos tessa och rolle. Egentligen hade både jag och rolle behövt träna, men eftersom vädret och tiden var emot honom och min onda mage emot mig blev det att rita, hemmmagjord pizza och tv mest hela kvällen och antonpojken kom också<3 Skönt med såna kvällar också. Om de inte är för många.


Men jag har upptäckt att jag förmodligen skulle behöva jobba mycket med mig själv för att inte riskera bli utbränd eller något om jag inte hade pojkvän. Eller närmare bestämt, hade anton. Ända sedan vi träffades har jag kunnat slappna av på ett helt annat sätt när jag är med honom.

När jag är själv blir jag rastlös så fort jag inte har något att göra, även om det inte finns något att göra, även om jag är trött. Allt måste ske snabbt, effektivt..

Den sidan hos mig förstärktes minst sagt när Lava kom. Då var det hon som gällde så fort jag hade en stund över. Förut sa jag alltid att jag inte förstod mig på folk som kunde rusa från en syssla till en annan utan att ta paus emellan. Och då var jag ändå nästan så själv.

Jag svårt vara hemma en hel dag utan att göra "något vettigt", att sitta still och inte börja tex. städa om jag ser att det är skitigt fast jag har ont i huvudet, laga mat fast någon annan insisterat på att fixa det när denna kommer hem.osvosvosv Även nu kan jag kan inte vara hemma längre perioder, utan måste sticka någon annan stans.


Ändå ser folk mig som en lugn och harmonisk människa. Det är kanske också det jag är, i grund och botten, men i den här världen av stress och prestationsångest har mitt riktiga jag svårt att hålla huvudet ovanför ytan och ett annat jag tar över. När ni ser mig drickandes en kopp te och med benen i lotusställning kanske ni tänker; ja, tänk att man kan vara så harmonisk. I själva verket är det på senare år verkligen jag som bestämmer mig för att nu ska jag göra det här, jag behöver det. Som en flatcoat (sådan hund, sådan matte?) som man tvingar att slappna av, skillnaden är att det än jag sjäv gör det på samma sätt. Anledninen att till exempel yogan kom till mig var samma, jag behövde den för att behålla det där ursprungliga lugnet i mig.
Jag behöver också platser. Både tornedalen och stugan i sundsnäs behöver jag besöka då och då. Jag känner det i hela kroppen när jag andas, bara luften är så annorlunda.


På senare tid har det inte blivit så mycket yoga eller lugna platser och de kraftigt reducerde kopparna med te började jag fylla med lite kallvatten så att man inte msåte vänta tills de svalnat, då går det snabbare. Så när mitt yrväder till hund kom var det som om något var tvungen att hända som skulle bromsa den där hypereffektiva bella som skulle växa fram annars. Då kom han, mannen i mitt liv. Det som är så bra och som jag behöver är att vi kan slöa en hel dag utan att det känns fel.

Tankarna flyter också mycket lättare. Även om det inte är som i början när jag flög ovanför molnen och befriades från alla jobbiga tankar och huvudet verkade fyllas av en sockervadd istället, så är det ändå generellt mycket bättre. Kort sagt vännen, du lockar fram lugnet i mig. Tack :)
Av Izabella - 17 augusti 2009 14:34

Vilken fjortis jag har blivit med alla dessa listor, men skit samma - bra tidsfördriv ><

Klädsel
Vad har du på dig idag:
jeans, ljusblått linne, grönt magnetarmband.
Vad använder du just nu för skor: svarta sandaler jag har som inneskor
Favoritfärg på kläder: Svart, blått, rött, orange mm.

Senaste person som
Sov i din säng:
Jag (annars siri, och måste det vara en människa tror jag ni vet;)
Du pratade med: Någon kund i telefon
Du delade en drink med: Anette
Du gick på bio med: hmm...minns inte ><
Du gick på stan med: emma
Skällde på dig: pappa imorse

Senaste
Låt du hörde:
7milakliv med martin stenmarck - radio
Film du såg: Good luck chuck. Den var bra :)
Mat du åt: Köttbullar, makaroner, morötter till lunch.
Kram: anton?
Puss: --..--^^
Fest: det var länge sen
Känslan: "vad trött jag är"
Ilska: Imorse när alla försov sig, mor och far påstod att jag var sur och pappa dessutom sölade så vi fick stressa ännu mer till jobbet.

Resa: umeå med la familia förra månaden
Glädje: när jag upptäckte att det fanns en persika kvar i fruktskålen
Dröm: I förrgår tror jag, drömde att jag såg på tv (kul va?)
Boken du läste: fettförbränning av fredrik paulún. En bok om hälsa och träning.
Personen du träffade: Kollegan Viktoria
Personen du pratade i telefon med: förutom kunder; Linnéa
Personen du fick sms av: Felicia
Gången du åt en 7-eleven korv: har nog aldrig hänt..
Gången du var utomhus: på luchen när jag tänkte sola lite men upptäckte att det var på tok för kallt.
Gången du sov: I natt
Gången hela din familj åt middag tillsammans: I lördags
Saken du köpte: Delifresch kycklingburgare + ramlösa på max

Om dig
Namn: Izabella
Ålder: 19
Smeknamn: Bella
Syskon: biologiskt en lillasyster (fast känns nästan som 2)
Sysselsättning: Jobbar, tränar, ritar, läser, lagar mat och umgås med familj, pojkvän, kompisar mm mm.
Bra egenskaper: omtänksam, social, kreativ
Dåliga egenskaper: grubblar för mycket, för snäll, lättirriterad mm.
Linje/klass: ingen nu! senast gick jag Naturbruks på grans
Hårfärg: brun
Ögonfärg: blå
Skostorlek: 37-38

Av Izabella - 17 augusti 2009 07:57


Bra helg. Fredagen spenderades i stugan med mamma,pappa,flis,maija,rolle,tessa,katti,jocke och lilla oscar - som var helt underbar! Ni kan ju tänka er att föräldrarna fick mycket avlastning och hjälp med honom den här helgen.. Vi åt grillat och tog det lungt. Rolle hade såklart släpat med sig golfgrejerna så det blev lite sånt också för den maliga hälften. Pappa slog till och med några slag! hhaha vem hade kunnat tro det?

Någon gädda drog han upp på kast också. Jag har inte fiskat på hela sommaren men orkade inte nu heller:)


Efter att ha varit uppe halva natten med cider och en massa prat med gudfar och alla andra blev det en natt i en knölig säng nästan utan madrass. Men sedan vaknade jag, konstigt nog - ganska utvilad. Blev dock trött senare på dagen och sov ett tag bredvid oscar. Till lunch åt vi bland annat dopp i kopp och sill, det var hur gott som helst. Till slut åkte vi mot luleå i alla fall och jag tog en kycklingburgare från max innan jag lämnades av hos anton för en lugn kväll med promenad och film (good lyck chuck - bra). På söndagen sov vi lääänge. Skönt då jag var så trött. Åt frukost varpå resten av deras familj kom hem. Sen tillbringades dagen helt och hållet i lägenheten med poker, tv, tacos, godis, prat och margaritas =)

På kvällen fick jag skjuts hem och nu sitter jag här. Fick ganska stressigt så jag försov mig. Inte så konstigt då jag dagen före gick upp typ 12. vet inte hur länge sen det var jag sov så länge.

Av Izabella - 14 augusti 2009 13:40

Sushi i helgen? Grymt sugen i alla fall.


Har lust att pyssla också, vill ha mer pärlor.

Hela veckan har jag ritat och det vill jag också göra i helgen.

Så glad att jag har ork för mina intressen igen!


Träna skulle jag också behöva.


Fast man kan ju inte hinna allt.

Idag blir det i alla fall middag i stugan. hoppas maija har lagat något gott (det är en bra sak att hoppas på, eftersom det alltid slår in, så duktig moster som jag har). Då ska jag också träffa mitt lilla kusinbarn för första gången:)


På lördag kommer jag hem och då blir det förhoppningsvis körning, sedan far jag till mitt "weekendhome" på kallkällan. Även om det är skönt att bo hemma igen skulle vara skönt att inte flänga omkring så mycket och istället ha ett eget hem.

Av Izabella - 14 augusti 2009 12:20

50 frågor

Det här började jag med nån timme innan lunchen och slutade nu, någon fråga mellan samtalen, det är därför svaren är konstiga.


1.Vad/vem fick dig att skratta idag?
- många olika tror jag, anton mest som vanligt
2. Vad gjorde du 8.00 imorse?
- satt här och välkomnade viktoria till jobbet
3. Vad gjorde du för 30 min sen?
- satt här och svarade i telefon
4. Vad hände dig 1993?
- Jag fyllde 3. mamma var gravid med syster
6. Tre ord varför du sist spydde?
- Jag mådde illa
7. Vilken färg är din hårborste?
- blå
8. Vad köpte du sist?
- leopardstrumpor och ”overknee”s
9. Vad fick du senast i present?
- måste vara när jag fyllde år; inlines, kuddar, pengar, presentkort mm.
10. Vilken färg är din dörr?
- brun Var förvarar du dina pengar?
- På banken och i börsen

12. Hur var vädret igår?
- Ganska kallt men ändå sol

13. Vart kramades du sist?
- Här på ahlsell, ett par trappor ner. 

14. Vad ser du fram emot?
 - Kort sikt: lunchen, sedan helgen! Lång sikt: Körkort, jobb, lägenhet?
15. Vad är 15?
- min systers ålder
16. Vilken skostorlek har du?
- 37.5
17. Vill du klippa dig?
- JA, skulle verkligen behöva det
18. Är du över 25?
- nej
19. Pratar du mycket?
- It happens
20. Kollar du på O.C.?
- ibland :)
21. Har ditt namn ett "x" i det?
- nope, men ett z
22. Känner du någon som heter Steve?
- Är inte det joeys tv? (friends-nörd)
23. Hittar du på egna ord?
- har nog hänt
25. Är du en typiskt svartsjuk person?
- verkligen inte
26. Vad har du för mobil?
-  LG touchscreen
27. Vem ringde du sist?
- pappa
28. Biter du på naglarna?
- Jo, men har nästan slutat
29. Har du lockigt hår?
- Yes!
30. Vilken konsert ska du på härnäst?
- Ingen  
31. Vem är den sämsta personen i ditt liv just nu?
- hmm, svår fråga. Och hemligt svar.
32. Hur många gånger har du svurit idag?
- ett par kanske.
33. Vilket ord/ vilken mening säger du ofta?
- "ahlsell Izabella"
34. Har du sett filmen 'Donnie Darko'?

- nej
35. Ska du jobba imorgon?
- (tänkte först skriva – yes, ofcourse) men nej, det är lördag ;)
36. Vem sa du "jag älskar dig" till sist?
- vem tror ni? A <3 I
37. Vad borde du göra nu?
- det här (skriver och tar emot samtal)
38. Har du något smeknamn?
- Bella (och andra)
39. Sover du mycket?
- oftast inte
40. Vilken är den bästa film du sett inom loppet av 2 veckor?
- sagan om ringen? (håller på o se alla igen)
41. Vad ska du göra på lördag?
- sova =)
42. När var du ute sist?
- för kanske en kvart sen när jag gick från lunchen
43. Har du gråtit idag?
- nää
44. Är du en glad person?
- jag vill tro det
45. Har du roligt nu?
- nja inte direkt
46. Vad äter du helst?
- sushi 
47. Vem var du med sist?
- Anton
48. Vad heter din mamma?
- Margit
49. Vad är hela ditt namn?
- hemligt
50. Tycker du om någon just nu?
- Det är klart

Presentation


Välkommen! Izabella heter jag och bor uppe i det isande vackra norrland med min sambo och katt. Bland klädaffärer och matlagning drömmer jag om framtiden, samtidigt som jag försöker att njuta av livet som det är just nu!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kläder och annat kul

RSS

Följ bloggen

Följ mat mode och livet enligt bella med Blogkeen
Följ mat mode och livet enligt bella med Bloglovin'

Bloggar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se