mat mode och livet enligt bella

Alla inlägg under augusti 2008

Av Izabella - 20 augusti 2008 22:37


Hittade en till söti^^




Av Izabella - 20 augusti 2008 10:33

Nu sitter jag här vid datorn, och mumsar på det sista av en sen frukost bestående av två grova mackor, den ena med ägg och den ena med ost + paprika. Plus ett stort glas "Verry berry smoothie" som jag så smakfullt döpt den till haha.


Recept (mängder väljer man efter smak, jag kör aldrig med mått): Mixa mjölk och fil (tkr ni den är för sur - ta vaniljyogurt) + massor av bär. That's it!


Idag har jag valt hallon, blåbär och röda vinbär. Allt från frysen (och från början vi som plockat i trädgårn/skogen) Gooott!!! (och mkt nyttigt) Bra att dricka på morgonen för att få igång magen (blåbär rekommenderas varmt i så fall).


Har varierat frukostarna ett bra tag på senare tid då jag plötsligt blev less på havregrynsgröten jag kört med i flera års tid..är det inte lite konstigt att jag inte blivit less tidigare?


 

Det tog 1 h, 20 min för mig att rensa mammas blåbärshink igår. Men vill man vara nyttig får man väll lida pin antar jag. Jag rensar iaf hellre än plockar!!! Tips: får du den valmöjligheten, rensa. Plocka är en pina.


Jaja nog om detta , vem vill läsa om mina frukostvanor? Den stora meningen var att jag skulle göra reklam för min enormt bra smoothi :D Testa!


Vet ni föresten vilket som är det nyttigaste bäret (typ innehåller flest vitaminer, antiox. osv)? Läste Iform för länge sen och gissade på blåbär. Men det var till min förvåning svarta vinbär! även om blåbär oxå kom högt upp på listan.


---------------------------------------------------------


Idag ska "kocken" vara ledig och gå ut och äta (jag har nämligen varit så duktig och lagat middag + diskat bergvis på diskbänken i flera dar) så jag har fått det smeknamnet. Det ska bli så skönt att slippa iaf. Ska käka på kebabhuset där jag aldrig varit, hoppas på gott. Man i trust you!



 

Av Izabella - 18 augusti 2008 23:16




Har mått så bra idag. Ibland tänker man klarare då tycker jag.


Så jag har bestämt mig för en sak.

Allt och alla förtjänar en värdig chans, that's why i'm not gonna give it up now.


Hur jag känner senare är en annan sak




Av Izabella - 18 augusti 2008 22:46

Haha var tvungen att pryda min blogg oxå.

Tkr oxå att "Elizabethtown" var bra, gullig och bra. Kul med filmer där man får se allas vår bloom som "vanlig kille" och inte typ pirat eller grekisk prins.


  Anyway, love. Vi får se hur det blir med det i verkligheten. tänk om saker kunde bli lika gulliga och romantiska som i filmer. Sällan.


Idag har jag inte gjort mycket. Men jag har haft det såå skönt, ensam. eller åtminstonde på människor, Lava var såklart här. Hon har legat nedanför mig på golvet, och jag i soffan. I flera, flera timmar har jag glott på vänner - säsong 2 som jag köpte på Ica Maxi igår. Lindrat min abstinens, haha ´behövde inte ens fara till stan. Även om jag funderar på att göra det imorgon iaf. Sexandthecity - säsong 2 hittade jag inte där på stormarknaden. Plus att jag har stads-abstinens.


Har tänkt på hur det ska bli sen om jag typ bor i sthlm, kommer jag då ist att få landet-abstinens? haha. Jag behöver verkligen både och. Men tror iaf jag skulle trivas bra i en storstad. Sen när jag blir äldre och ska "stadga mig" som jag och f kallar det blir det väll nån idyllisk liten villa utanför buller och stessade människor. Är intressant att fantisera om hur livet kommer att bli, särskilt som saker sällan blir som man tänkt sig. När mamma var liten sa alla hennes syskon utom en att dem skulle bo på landet bli bönder när de blev stora. Idag är det bara hon som sa "jag ska absolut inte bli nån bonde" som bor på landet och har iof inte kor, men hon har kalkoner, höns, får....:D


Av Izabella - 15 augusti 2008 22:28

angi, du kan ha rätt, eller det har du förmodligen. Men jag måste hitta honom först :D Det är inte det lättaste. Eller?

Av Izabella - 15 augusti 2008 18:46

Så nu är vi hemma, hunden och jag. Efter tre nätter "på grans" som vi säger, för så sa man alltid förr - nu är det mer rätt att säga "i öjebyn" men vem bryr sig. Alla fattar så länge man inte säger "i nian" som också var ett mycket förekommande uttryck förra året.


Efter en massa stök och bök, kartonger hit och dit kom vi i ordning i våran trea och det har varit helt okej. Faktiskt har det gått bättre än jag trodde, med vovvarna och allt det. Jag trivs i mitt rum även om det är vissa saker som är kvar att fixa. Våran granne är en gullig tant som heter siri.

 Helt nöjd över Lava är jag......inte riktigt kanske. Hon har fått nått slags bakslag i rumsrenheten, fannys bäddsoffa blev ett av hennes offer :O hon tror tydligen att hon blivit bäbis igen..suck.

Förutom det har hon iaf skött sig bra, hon är ju lite påstridig, speciellt med stackars hugo (men hon är en flattvalp så vad ska jag vänta mig ;P) men hon har lärt sig respektera sippan mer och mer, och när colleen kommer tror jag inte hugo behöver bekymra sig så mycket mer. Då måste nog alla istället ta skydd, för dem är som en orkan tills dem lugnat sig - om det händer.


Efterlängtade pratstunder blev det, nattliga sådana. Ja, jag har saknat det :) Och just nu var det extra efterlängtat, det är skönt att du, som bor med mig är en av dem där "pratpersonerna", och bra för oss är ju att vi har varsin vuxen *to rely on*, du och din moster och jag och min mosters man.


Nu har jag suttit och tänkt på att gå ut idag, och på att jag borde ringa en viss -vid det här laget, säkert sliten- sommarjobbare ;P (han har bestämt sig för att jobba ännu en vecka till den flitige mannen, hur orkar man? - men det förståss, har man lyckan att vara född 89 har man ganska lungt, jag fasar för nästa tisdag)


Jag tror det första blir ett nej och det andra ett ja. Trött som en kamel i öknen, det kan man se på den här urkassa liknelsen. Jag ska nog ist fortsätta med att arbeta mig igenom allt folks blogginlägg.


Vi ses partypeople!



Av Izabella - 8 augusti 2008 23:08

Bild jag tog i skåne -07



Då får du en gnagande känsla djupt inom dig, den river och försör ibland när du försöker leva så som du ville. Känslan av att det kanske inte var det du ville. Egentligen, det du söker kanske är något annat.


Dröm. Men dröm inte för mycket

 Låt inte drömmen förblinda dig


Bara för att du kallar det dröm behöver det inte vara det du vill

Längre.


Vissa drömmar är inte till för att uppfyllas


Tro mig, jag talar av egna erfarenheter.

Av Izabella - 8 augusti 2008 21:03

Vi kom just hem från ännu en regnig promenad, Lava och jag. Det har blivit många såna den här vädermässigt usla sommaren. Men det här var den skönaste promenad jag någonsin gått med henne sen hon kom. Jag utan regnkläder och Lava med favvoleksaken i munnen. Vi gick till golfängen för lite träning och lek. Hon har blivit jätteduktig på att sitta kvar tills jag säger "varsågod" när jag kastar apporten. Det var så häligt att springa där på ängen, så tyst, inget som störde, Lava var så duktig med full fokus på mig. Vi tycktes vara ensamma i hela byn. Det var då regnet kom. Det var ett sånt där härligt ljummet regn man bara vill vara ute i, så vi fortsatte gå.

 

Jag älskar dig, flickan min


Jag har ju föresen slutat jobba idag. Känns så skönt, samtidigt inte. Jag vill inte börja kånka hit och dit med lägenheten än, inte börja skolan. Än. Så snälla nån låt den här veckan bli lång. Fanny ville ha med mig på krogen idag. Och visst hade det säkert blivit kul, fira att jag är fri igen, men jag är bara så trött att jag inte orkar. Det var meningen att jag skulle följa med och spendera natten i stugan, men the parents ångrade sig i sista stund, så vi for aldrig. Först tänkte jag då ringa f och säga att jag följer till stan iaf, men jag orkar bara inte.

Presentation


Välkommen! Izabella heter jag och bor uppe i det isande vackra norrland med min sambo och katt. Bland klädaffärer och matlagning drömmer jag om framtiden, samtidigt som jag försöker att njuta av livet som det är just nu!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kläder och annat kul

RSS

Bloggar


Skapa flashcards