mat mode och livet enligt bella

Alla inlägg under maj 2008

Av Izabella - 12 maj 2008 19:39

Idag; Back at school. För ett tag iaf. inte speciellt jobbig dag. Skönt att åka senare (men dem har ändrat busslistorna så jag måste åka till stan en h innan bussen går!-ajja slut snart) och komma hem tidigare till min lilla vovs. Jagf har tjatat hela dan om henne (både salt och sött) för gabbochfann, hoppas dem inte får skavsår i öronen!


Jag är så otroligt trött hela tiden, att gå upp flera ggr/natt + ändå vakna tidigt är jobbigare än man tror. Man kan inte föreställa sig hur jobbigt det är att ha valp innan man skaffar den som gabbi säger - och sen har man glömt det till nästa hund ;P


Är det normalt att undra vad man gett sig in på och vilja kasta ut vovven efter en vecka? Haha (så känner jag på natten, när jag fumligt torkar kisspöl efter kisspöl med papper som lillan samtidigt är helt desperat efter) ;o :D



Fanny berättade att hon skulle träna hugo idag på en parkering, det är dags för tävlig för deras del snart igen (LYCKA TILL!) och jag bestämde míg för att träna lite basic med lillan idag. Nu kan hon "kontakt" och "sitt" klockrent, "ligg", "stå" är nästan helt bra. Och hon lyssnar på namnet. Idag var hon jätteduktig :D

Av Izabella - 9 maj 2008 13:04

Det är så många som vill titta på min bäbbe hela tiden, och det har jag djup förståelse för ;P Hon är ju sötast. Den här veckan har bla. "lilla familjen", emma och en hel radda med kompisar till flis varit här. Just nu är mammas hundälskande kompis på besök, och emmi kommer senare.


Lava har också blivit bättre vad gäller hennes blyghet, hon har ju varit en sån tuffing på hemmaplan, men sen tyckt att alla tvåbenta och fyrbenta på gatan är scary. Men nu, nu springer hon helst från gården för att möta alla! Till en början kan hon vara lite fösiktig mot hundar hon aldrig träffat, men det tar inte lång stund förrän hon glatt tumlar runt med dem i gräset, skäller och har sig. Det var nog som mamma sa, man kan inte vänta sig att en liten 9-veckors valp ska vara så himla frammåt just när den kommit hem även om det är en Flatt. Hon utvecklas så himla snabbt min vovsing, från den ena dan till den andra märker jag stor skillnad både fysiskt och psykiskt. Och nu har hon fyllt 10 v!


Idag träffade vi grannens 6 mån gamla bishon frisé. Han hette Viktor och var en riktig vilding, dem hade så kul:D  


Hon är också duktig på natten. Dem första dagarna gick jag ut varje timme, Inatt gick jag bara ut vid halv 12, halv 4 och sen 5 (av någon andledning vill hon ut mycket tätare på morgonen). Och hon kissa inte inne nån gång! Enormt framsteg. På dagarna har hon dock fått för sig att det är inne man kissar. När hon ska göra stort är hon i alla fall duktig och säger till. 

Men nu har vi ett annat litet problem, jag och Lava. Hon vill inte baja med koppel. Hon blir galen då och springer runt och gnäller i ångest. När man har henne lös vill hon gärna vara långt bort från mig och inte på gården. kan det vara så att hon skäms!? Hur vänjer man dem vid sånt här?

Rolle berättade nämligen om en weimaraner vars ägare var tvungen att ta av den kopplet när den skulle skita. Snacka omständigt, så ska det inte sluta för oss!    

Av Izabella - 4 maj 2008 17:08

Idag har Lava lärt sig att det inte är ett dugg farligt att inte lyssna när man ropar! När hon först kom hit förljde hon mig hack i häl hela tiden men allt eftersom hon blivit tryggare har hon också blivit modigare och springer allt längre bort på gården, ibland från den också. Igår gjorde hon det nån gång och då sa jag NEJ! och hon vände lika fort och kom som en raket mot mig. För att träna inkallning har jag då ropat på henne när hon kommer. Men på natten och idag har hon ibland bara struntat i mig, fast jag klappet i händerna, stampat i marken osv. för att få nån slags uppmärksamhet så jag kan kalla och belöna. Men icke...hon går där i sin egen lilla värld. Redan!?


Tips någon? c:



Men hon har också varit duktig idag för hon har gått sin första promenad :) Det gick riktigt bra faktiskt, och vet ni vad, hon draaas till vattenpölarna min sjöfågelshund ;P


Sen så har hon träffat kusin Sippan (tyckte det va så kul fanny när du skrev så så jag härmar :>). Det gick ganska okej faktiskt. Vi försökte återskapa scenen när Colleen äntrade familjen Nordström, och Sippan skötte sig bra för att vara första gången utom några småmorr. Tack och lov, hoppas det håller i sig utan "hat-attacker". Och det var från deras baksida lillan gick hela vägen hem till oss med koppel för första gången. Då var jag allt bra stolt.

Av Izabella - 3 maj 2008 21:27

Nu har hon kommit! 


LAVA

- svart och eldig


Hon anlände i fredags, valpen min..


Jag är en tuff brud. Mamma och syskonens saknad är väll inte hela världen tycker jag. Saknar dem lite det gör jag förstås, men värre är det om jag plötsligt inte skulle få min lunch på utsatt tid, för värre matvrak har sällan skådats!Hoppa upp i soffan, bita folk i öronen, pissa i sängar och gnaga på gardinerna. Ja det är annat skojj. Försöker lyssna det gör jag, men det är ju inte så lätt när kroppen nästan spricker av valpenergi!

Så skulle hon nog beskriva sig själv ;P Men hon är ju sööt ändå.

Av Izabella - 1 maj 2008 22:54

Det här är alltså min sista "barnfria" kväll säger mamma ;P För vi kom på att om allt går som det ska så kommer min lilla --pip-- (hemlis än sålänge namnet, inte riktigt säker heller) att vara med mig tills jag är typ 30 (!), hör och häpna. Och vid det laget kanske jag har en annan typ av barn att ta hand om xD så gäller att njuta nu då enligt mamma, sen blire gnäll om nätterna.


Detta behöver ni absolut inte läsa om ni inte vill, ville bara skriva av mig:

Vi har varit i stugan och firat Valborg som vanligt. Maja som delar födelsedag med kungen på självaste aftonen har nu kommit över sin 40-års kris med ett år och är såklart världens snyggaste moster tycker vi;D Till hennes ära kom Jonny, Maria, Leo, Tor & Jonas, Chatrin, Malte för att joina oss vid brasan med korvgrillning. Brasan som förövrigt var ovanligt liten (minst 1/3 av förra årets, finns inge mer o elda, vad ska vi ta nästa år? -äh så mkt som rivs och byggs om här i stugan med mina tokiga gudföräldrar kanske det blir nå mer;P) i alla fall. Jag känner mig numera så utanför på ett sätt när det är många småttingar och vuxna bekanta, jag hör ju som inte hemma nånstans. Även om jag är just så hemma jag kan vara. Man kan ju tycka att det borde ha blivit bättre med åren och att jag nu ska prata mer med dem vuxna, och självklart blire mer sånt nu men det känns ändå mer helskumt. Rolle frågar varje år hur många år det ska dröja innan jag inte kommer spendera varenda valborg med familjen mer. Jag vill alltid svara att jag "alltid kommer vara med er", men det vet jag ju aldrig. 

Det var trevligt i alla fall.


---VARNING FÖR ER SOM ÄCKLAS AV BARN---

Leo (4) och Tor (2) är rolles bror (jonnys) och Marias barn. Dem är så mysiga! Det tycker jag faktiskt. Tor är speciellt sådär grabbigt bullig och bastant och han älskar att brottas;P vi ligger ofta hela bunten på golvet eller i soffan och kivas. Han ger sig som på huvudet så man ramlar (ja en tvååring kan brotta ner mig - smart kille det där) och ger sig aldrig! han är en riktig fighter. Leo tar som hand om lillebror och lyder mamma, även om han är busig också. Dem är bra söta ;D  

Presentation


Välkommen! Izabella heter jag och bor uppe i det isande vackra norrland med min sambo och katt. Bland klädaffärer och matlagning drömmer jag om framtiden, samtidigt som jag försöker att njuta av livet som det är just nu!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kläder och annat kul

RSS

Bloggar


Skapa flashcards