mat mode och livet enligt bella

Alla inlägg under november 2007

Av Izabella - 17 november 2007 21:32

Jag orkar/hinner inte gå in på apberget, och nu när jag gör det funkar det inte! ´><


Alla bra parkeringsplatser är alltid upptagna, det vet alla som letar, om man far till stan en lördag, då vet man att alla bra är upptagna och inga lediga, så det är ingen idé att leta mer. Ingen idé. Men man står ändå kvar och tittar, letar inte, men tittar. Vem vet, en bil kanske flyttar sig någon gång och lämnar en ledig bra plats där man passar in. Hopp. 

Av Izabella - 15 november 2007 20:12

Nja inte riktigt så kanske. Just nu är mitt självförtroende ganska i botten, om jag får en liten fucking kommentar kan det brista. Som idag till exempel.


Jag fick i alla fall bli lite glad idag tre gånger, för först när jag stod och rengjorde fiskakvarium så var det någon som sa hej bakom mig, och när jag vände mig om stod Gabbi där med vovvarna :D det förgyllde min förmiddag. Sedan mitt på dagen stod jag i djurrummet och fixade med hamstrarna och sedan när jag vände mig o stod Maja och Tessa där på andra sidan glaset :D det förgyllde min eftermiddag. Senare på kvällen när alla höll på att bygga om hela alltet med fågel och gnagarsaker, så såg jag plötsligt Fanny stå där inne i djurrummet :D!!! faktiskt ganska otroligt att dem alla valde samma besöksdag ;P Ni är sååå omtyckta av mig, ni vet inte hur mycket roligare det är att jobba då. Särskilt som jag förövrigt hade en ganska dålig dag.  


Katter, helt enkelt en underbar varelse. Äskade Siri<3

Av Izabella - 14 november 2007 23:42

 


Idag efter att jag slutat var det snabba ryck in på toan och byta tröja, lite smink. Man vill ju inte komma som en dammtuss och lukta kanin på Baan Thai. jag och Linnéa bestämde oss nämligen för att ha lite vardagslyx. Jag åt biff med sötsur sås och cashewnötter (och ris), mycket gott! Vi unnade oss Ramlösa att dricka istället för vatten (som jag typ alltid annars tar för allt annat är så dyrt och maten är som nog god) och tillochmed en förrätt på eas begäran. Vitlöksbröd, mums. Vi pratade och pratade och pratade och pratade. Så mycket som har hänt. Kom hem halv elva. Alla älskar Linnéa. Så även jag.


"det här är första gången vi träffas på månader!, vi måste börja träffas mer, för det här är inte bra". Kan bara hålla med.


Jag hade så bråttom och mitt i allt detta ringer kusinen. Jag var tvungen att säga att vi fick prata sen. Jag har inte bestämt mig, men jag vill som komma. Frågan är bara hur olydig man får vara.


- vill ni ha efrit?

-va?

-vill ni ha efrit?

-uräkta vad sa du?

-efterit?

- Jaha, efterrätt, nej tack. xD

Av Izabella - 14 november 2007 23:18

Igår när jag var och simmade så var jag kvar sist av alla och det var så skönt, som att äga ett helt badhus :) Jag bara låg och flöt som en död i flera minuter blundade, hörde svagt av radion, svagt av din gamla nötta låt spelas på sugiga lugna favoriter. Det var veckans skönaste stund. Bara känna hur vattnet håller en uppe, ger liv. Det går inte att slappna av på ett bättre sätt. Så smakar man på det verkliga livet. När jag öppnade ögonen igen var allt helt stilla runt omkring mig, har nog aldrig sett en allmän badhuspool så stilla, jag var tvungen att försiktigt simma omkring lite och försöka att inte krusa ytan, se hur fantastiskt vatten kan vara.


Innan dess hade jag jättekul när det bara var tre andra personer kvar, då "tävlade" jag med en gubbe som simma på ena sidan och en kille som simma på andra sidan mig. Vad jag menar med det är att ibland blir det bara så, jag tittar på någon som jag bedömmer simmar ungefär lika snabbt som mig och sen så försöker jag att hinna före till kanten och vända varje gång. Då brukar det bli så att den märker det och utan ett ord antar utmaningen. Man väntar på den andra vid kanten och sen kör man. Nu så var det dock bara jag och gubben som brydde oss om att försöka vinna. Killen på andra kanten simmade sådär med huvet i vattnet och var vrålfokuserad på det som låg framför honom. Jag är ingen direkt tävlingsmänniska men ibland är det kul att motivera sig lite extra.


Jag hade ju liksom tängt att jag skulle hinna fara både och simma och hinna komma hem i tid till toppform skulle börja (första efterlängtade programmet) så jag stressade som fan när jag kom hem från jobbet för att hinna tillbaka till halv tio. Men det var ju för skönt i vattnet så jag ville inte gå upp vilket gjorde att jag inte hann. Händer varje gång. Nåja att träna måste väll ändå vara den godtagbara ursäkten till att missa det programmet.

Av Izabella - 12 november 2007 22:37

Idag kom Angelica och kristoffer och förgyllde min ändlösa sista timme på jobbet, som plötsligt inte var så ändlös längre. Mycket uppskattat av bella :D


Jag brukar räkna kvartar (haha jag vet att jag är psyko), men av någon andledning känns det mycket kortare att tänka; jaha, nu har jag 16 kvartar kvar, istället för att tänka att ja, fyra timmar kvar då, en kvart är ju som så lite, det klarar man alltid, och tänk nu har jag bara 15 kvar.., sådär fastnar jag ibland när jag är trött och vill hem. Men imorgon kommer nya djur... fast jag har ont i fötterna av allt gående. Konstigt jag fick inte ont när jag var på ahlsell och ändå gick jag konstant där.  


Mitt humör svänger upp och ner som om jag är nån gammal kärring i övergångsålden. Om man säger hej till mig nu så vet man inte om jag fräser eller säger hej tillbaka, om dem får en kram eller en smäll. Suck blir inte klok på mig själv ju. Skärpning!

 Av nån andledning så tycker jag bättre om att skriva när jag är nollställd eller glad, annars blir det bara "äh, jag skiter väll i bloggen!" oså får det vara, det är inte som för fanny som helst vill skriva av sig skiten. förutom ibland.

Av Izabella - 11 november 2007 17:38

Idag blev det vinter. Det är första ggn det snöar såhär mycket :) Tror att det håller på fortfarande, hoppas det håller i sig nu bara. Det är såå härligt, jag blir så glad av det vita vackra fluffiga. Det konstiga är att när fam. Öhrn/Pohjanen kom (dem är här på middag) så undrade dem vad vi hade för vinter här, så var det inte alls hos dom utan bara liite snö så det var slask ist, inte ens på storheden var det snö.


Längan..


Jag pratade med fanny idag och hon var lite lonely<3 iaf så kom jag på efter att jag lagt på att jag skulle frågat om det snöade hos dem, men sen så tänkte jag att det är klart det gör, om det snöar såhär mkt hos oss så. Men tydligen så är det ett litet ulligt vitt moln ovanför kyrkbyn bara.

Av Izabella - 9 november 2007 22:04

Jag har nästan dödat och jag har räddat idag.


På djurmagazinet finns det en bur med tre kanariefåglar och tre zebrafinkar. Idag så hade Jenny gett mig i uppdrag att fånga in dem alla en efter en och spruta ett slags ohyremedel blandat med vatten i en sprutflaska, dem har löss nämligen. Jag skulle dra ut vingarna på dem och spruta mycket på hela kroppen så att dem blev alldeles blöta. När jag efter många om och men hade lyckats så satt alla de små liven på burgolvet och såg mycket eländiga ut. Det var en besökare som blev helt förskräckt och bara - ska dem se ut sådär? Jag var tvungen att förklara och sedan skriva en lapp o fästa på buren. I alla fall.


Kanariefåglarna hämtade sig ganska snabbt ändå, jag fick ett nytt uppdrag och gick ut för att bygga en gigantisk papegojbur. Lite senare gick jag in i djurrummet för att kolla till dem så alla var på benen. Till min fasa så hade bara kanariefåglar flugit upp och satt sig på pinnarna, finkarna bara låg där, helt livlösa såg dem ut. Jag trodde att dem var det också.


 En svävan mellan liv och död.


Jag stack in handen och dem var iskalla. Med hjärtat i halsgropen försökte jag att ta upp dem så att de skulle ställa sig upp och de var helt lama. Förtvivlat sprang jag och hämtade Jenny som sa att dem blivit nedkylda och frågade om jag hade varma händer. Vi tog fåglarna i händerna och gnuggade och blåste för att få liv i dem. En var vi nästan helt säkra på att den var död. Efter en lång stunds hemsk förväntan började dem alla som genom ett trollslag sakta att röra sig. Det var helt mirakulöst. När vi satte in dem i buren igen vinglade dem omkring ett tag och sedan torkade dem och blev sig själva igen. Roger for och köpte en kupevärmare att ha vid fåglarna på stört. 
 


Tänk om tänk om tänk om tänk om tänk om tänk om jag inte hade tittat till dem. Tänk om det varit försent. Tackar det inom mig som fick mig att gå.

Jag

Av Izabella - 7 november 2007 21:48

Jag har just kollat mina kära kompisars bloggar, saaknar!


Jag vill träffa mina avlägsna <3 e och l i helgen, hinna bland allt plugg jag inte hann göra på lovet och typ inte orkar ordentligt nu när jag jobbar. Jag är shoppingsugen! (i alla fall tror jag det, när mic var här så trodde jag oxå det, men det visade sig att jag inte hade nån lust alls att shoppa när vi väl var på stan, apropå det så trodde vi ju även att att vi ville se på bio men när vi kom dit så ångrade vi oss och for hem även därifrån haha :>)


Jag funderar på att fara till mikki o tommy näst-nästa helg och ha det trevligt :D


Jag vet att det nu faktiskt bara är två dagar kvar till HELG!!! Jag har ju alltid ansett att det är waaaaay bättre att jobba än o gå skola men när man inte tjänar nå pengar på jobbet och jobbar hela dagen (som det faktiskt verkligen känns som när man kommer hem tidigast halv sju) så är det faktiskt jämställt! blä, helg välkommen du goda..! (jo jag längtar till jul, längar, längtar!)


Jag har idag innan jag började jobbet varit så duktig och varit till Maxi ica och köpt en present till pappa på hans fördelsedag som är på Lucia :P mycket fin tomte! för det är ju så att pappa är lite jobbig med sina dagar nu för han har först fars dag, sen födelsedag och sen julafton inom loppet av mindre än två månader ;o 


Jag såg igår en veterinärserie på tv4+ som var jättebra! den hette typ akutveterinärerna lr nått och jag rekomenderar den varmt till fanny o gabbi :P Man får beskrivet för sig hur och varför dem utför alla operationer och så, inte bara att man ser allt blod o så och sen är det klart, som i alla andra, så man lär sig faktiskt nått! Enda problemet är att den slutade kl. 24! det kanske då blir lite problems för er att se den (kanske går i repris?)Jag kan ju se den då jag sover så längre på morgnarna, igår satt jag o kollade TV helt ensam på natten med ett täcke på mig och drack kopp efter kopp med mint grönt té med lite honung i, måste säga att det var månades hittils skönaste stund! Det är länge sen jag såg lika mycket på tv som den här veckan :) för mig är det mkt iaf ska ni veta, och jag njuter och har det skönt, tills jag sneglar på den 30cm- höga traven med matemetikboöcker, Fysik A, Etologi, Microbliologi mm. som står i mitt rum, då känns det i samvetet.

Presentation


Välkommen! Izabella heter jag och bor uppe i det isande vackra norrland med min sambo och katt. Bland klädaffärer och matlagning drömmer jag om framtiden, samtidigt som jag försöker att njuta av livet som det är just nu!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kläder och annat kul

RSS

Bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards