mat mode och livet enligt bella

Alla inlägg under oktober 2007

Av Izabella - 19 oktober 2007 09:40

Igår så hade jag tänkt skriva klart svenskan, tänkte inte att det skulle ta så länge då jag hade gjort typ halva, blogga, duscha samt gå och lägga mig tidigt!


Men som vi alla vet så blir inte allt som man har tänkt sig, jag jobbade med svenskan som drog ut på tiden vääääldigt mycket, och jag hann bara göra den, inte hann jag blogga och inte hann jag ducha, och kom i säng seent..


  Annat den simpla torsdag som var igår:


Bra nyhet: hela klassen verkar positivt inställda till min idé om klassresan :D


Dålig nyhet: Allt folk hade ätit upp ALL kyckligsallad på typ 10 minuter, just när vi kom så tog mattanten bort lådan och inte fanns det nå mer heller när jag frågade. dem glupska skitarna. Jag som hade längtat hela veckan efter  kyckligsalladen, fick äta fucking potatis och köttgryta ;/ blöö, fanny agrees..

och jag fattar vad du menar angi om att det förstör så mycket om man blir besviken på lunchen!  ska vara dagens höjdpunkt ju. 


Nu ska vi börja på etologistudier, jag ska studera mina möss, ska bli kul! :)

Nog för att det är ganska så tråkigt förutom de första 20 minuterna att sitta och kolla på dem i sammanlagt två timmar, men i alla fall.


Nu måste jag nog gå, ska lyssna till Kurts ljuva stämma fram till lunch och sen ska jag få tillbaka historieprovet (!) se ya! 

Av Izabella - 16 oktober 2007 20:03


 igår lagade jag ett litet minihål i en tand åsså simmade jag lite senare. Det var bara så härligt! Så saknat. Vill ha simkort igen! funderar på att köpa ett och sedan ta ett 10- kort på Shiva yogastudio, nu när jag inte har något inpulskort. Då blir det inte lika panik att man slösar pengar om man inte hinner gå någon vecka när det är mycket i skolan.



saaaknar er emma och ea!!! <3<3<3


Av Izabella - 14 oktober 2007 20:13

Idag har jag varit på inofficiell hundutställning i boden, Sippan fick nämligen komma fast hon löper. "Lillen" dvs. Colleen fick också följa. För ekipage gabbisippan gick det ganska bra, hon var ensam i sin ras, så hon fick en BIS-rosett och ett Hp. Carro var med i barn med hund och kom 4 av 13 deltagare, grattisgrattis! :P Det fanns flera sheltisar där, och två flattar! :D Jag passade på o prata med flattägarna dem om rasen o så. Den ena var en liten buuuusig valp och den andra en minst lika busig större valp. Jag frågade om hur dem var och sånt, haha båda började precis lika dant;


- Ja..dem är ju väldigt krävande, behöver mycket stimulns.. sedan sa båda att det är en härlig ras att arbeta med. Dem med den större tränade spår och de hade haft en förr som de tävlat i apport med.


Emmi smet iväg på spännande möten efter ett tag och var borta i typ två timmar. Vi var tvungen att ringa o se så att hon inte blev våldtagen ;P Efteråt ville vi självklart veta ALLT :) snart kanske det bara är jag och gabbsi kvar ;) Bra dag idag.     


Imorgon ska jag till skolan igen, men bara halva dan, sen ska jag till tandis. Funderar på att stanna på stadsön ett slag och simma.

Av Izabella - 13 oktober 2007 18:15


Nu ska jag berätta om "stora familjen" när vi var på Fjällvandring i Muddus nationalpark i slutet av den gångna sommaren, inte för att det kanske är så intressant, men har bara lust;


On our way to start walking...


Så var vi på väg.. rolle, tessa, jag, mamma och dem andra skymtandes längre bort


Tessa, jag och mamma


Alla vandrar i den braaanta terrängen


 En av våra 10-min-power-pauser


 Daddy


Jag


 Jag och Tessa


tess rolle o pappa gick..


och gick och gick och gick...



 Plötsligt tornade sig det mäktiga fallet upp sig bakom träden, måste säga att synen var väl värd alla stegen vi gått när vi såg det, var verkligen mäktigt!


 

Och sen...Äntligen!


När vi kom fram hade vi tänkt börja slå upp tälten, men då dök en stuga upp bland träden, vi gick in och där fanns en massa våningssängar och en kamin, sedan blev vi så lyckliga när vi läste på en lapp att man fick sova där om man ville!


Efter en dags fjällvandring grillar pappa och Roland en efterlängtad middag


 
And we all eat!


Och sedan efter en natt i den lilla stugan hade vi tidigt nästa morgon packat våra väskor igen...


När vi vandrat hela vägen tillbaka till bilarna igen åt vi en sen lunch där och for iväg till Gällivare och tillbringade en otroligt skön kväll på ett hotell, duschade och tog det lungt, gick och åt på resturang, gick och la oss (tidigt) och somnade som stockar. Nästa dag väntade ju nya äventyr..


Vi for och red islandshästar!!!


Skonja (betyder "Svartvitt sto") hette min häst. Hon var den hetaste av dem alla sa dem.


Jag blev förvånad över hur små dem var, men att dem kändes alldeles lagom när man satt upp. 

Flisan och Dag Fari (betyder "Den som far om dagen")


Tessan och Kria (betyder "Fågel")



Här sitter vi och fikar med våra ledare efter en lång underbar ridtur. Vi har bundit fast hästarna i träd.


Sedan red vi tillbaka. Skonja var superfin, det var jättehärligt att tölta över stock och sten genom skogen. En av de bästa ridturerna i hela mitt liv! Jag fick till och med testa flygande pass :)


Jag tycker om äventyr med er<3

Av Izabella - 10 oktober 2007 20:53

Jag och fanny pluggar på våra sängar i sjuan som vi måste bo i nu när vi har jour. Det är bara det att vi tycker att det är så tråkigt att plugga så vi måste även prata, egentligen inte om några jätteviktiga saker eller så, men så fort vi har sagt att nu får vi inte snacka nå mer, vi är olydiga, då säger nån nått igen, hahhahha hopplösa kids ;) sötunge


Ingenting är som det ska, likadant från dag till dag.
Allting följer samma mönster ser på stan i från mitt fönster.
Människor på rad i kö äta, jobba, sova, dö.

Jag går och fiskar, och tar en tyst minut åker ut, ut och fiskar
En chans att andas in, andas ut.


yeeh that´s the way it is. skulle gärana gå och fiska, det tycker jag om.


Love water


For those who doesn´t allready know it, i really do.


Jag vill bo utomlands och lära mig att surfa. That´s what i think about in bad and good times. I have a dream. vatten<3


Har tänkt mycket på framtiden i dessa dagar. tänkt en hel del på vad jag ska bli när jag blir stor och hur jag ska göra med matte och sånt jag har svårt för. Jag har varit till syon och pratat i en hel timme. Vi har kommit fram till att jag inte ska läsa matte C, utan jag läser historian i stället. Jag läser Fysik A och Kemi A klara, sedan inte mer. Iställer för dem läser jag 2 andra kurser, kanske Idrott B och Hälsa friluftsliv. Allt annat samma som de andra. Det kommer bli skitbra! Inget av det jag vill bli kräver mer. Syon sa att det kommer bli nästan lite som samhälls, fast + kemi och fysik, med andra ord ett helt perfekt program för mig. Syon lät väldigt positiv och sa att det kommer vara många dörrar öppna för mig. ÄR SÅ GLAD för det här!!!

Bara nu rektorn beviljar det, hon måste! hoppashoppashoppas


Nu ska jag nog gå till sjuan (känns helt weard o inte säga nian) i alla fall godnatt kära bloggläsare! 


Av Izabella - 9 oktober 2007 21:11


Somethimes i feel like a restless moon with stars around, just shining so strong and beautiful in the dark. Other thimes i´m surrender to the dark without shining at all, those times my stars are still there, they make me start shining again soon. That´s why I need my stars.


.

Av Izabella - 7 oktober 2007 14:48

Igår var det en bra dag. NOT! humöret upp och ner som en jävla jojjo. jag som aldrig brukar gråta, inte av smärta och inte av lite depp, men nu är det som när jag var tretton igen, jag kan gråta ändå relativt lätt, jag grät ju när jag inte klarade matteprovet fan. Ett prov, jag grät för ett prov! Igår grät jag ganska mycket. Vet inte riktigt varför men det känns så som när jag var tretton och jag kunde bli glad och lessen för vad som helst. Men ALLT bara skiter sig. Det liksom byggs på av små saker som vanligt och tillslut bara brister det. Nu är jag inte nollställd längre nu är jag neråt, i alla fall igår. inte lika mycket idag, men INTE glad nu heller.


Det här var exakt vad jag gjorde igår på ungefärliga tider (några minns jag på minuten):


09.30 Gick upp

10.00 Åt frukost

10.30 Satt vid datorn

12.00 Läste Linas kvällsbok

13.30 Åt lunch

13.15 La mig och läste igen...

18.06 Slutade läsa, boken nästan slut (blev något chockad när jag tittade på klockan!)

18.30 Åt middag

19.30 Rengjorde musburen

10.30 Gick och la mig, läste ut Linas kvällbok, äntligen! Men den var faktiskt en helt okej bok, rätt bra faktiskt.


Jag bara hör mig själv muttra åt alla, känner mig som en sur gammal tant 
Pappa sa att jag rörde mig som en pensionär!

Av Izabella - 5 oktober 2007 15:50


Kom typ just hem efter att ha suttit och nästan hållit andan i nästan en

hel halvtimme för på bussen jag tog från stan satte jag mig mitt emot en

gubbe som visade sig lukta som om han inte hade duschat på tre månader

med en systempåse i handen. Man vill ju som inte sätta sig på en plats

bredvid nån och sen flytta efter ett tag, det verkar så oförskämt. Om man inte ser nån kompis man vill sitta bredvid plötsigt, och det såg inte jag. Usch det stank verkligen, det var såå skönt sen när jag väl kom ut och kunde dra in frisk luft igen.

Presentation


Välkommen! Izabella heter jag och bor uppe i det isande vackra norrland med min sambo och katt. Bland klädaffärer och matlagning drömmer jag om framtiden, samtidigt som jag försöker att njuta av livet som det är just nu!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kläder och annat kul

RSS

Bloggar


Skapa flashcards